8. Ranile sunt semne de virtute
Cand un copil isi rupe piciorul, toata lumea ii va acorda atentie. Va deveni superstar, supravietuitorul. Cand copilul cade, toata lumea vrea sa vada rana pe care el o poarta cu mandrie, ca pe un blazon. Cand crestem, ascundem ranile, devin secretul nostru. Nu vream ca ceilalti sa vada rana, de frica sa nu fie perceputa ca o slabiciune. Asa ca nu spunem nimanui ca suferim. Copiii insa, nu o vad ca semn de slabiciune, ci ca pe semn de putere, de supravietuire. Este o poveste de spus despre o realizare.
9. Incearca lucruri noi
Copiii nu se tem sa faca lucruri noi. Ei sar fara probleme pentru prima data pe o trampolina, se scufunda fara teama intr-o piscina de inot, coboara cu schiurile fara prea multe intrebari. Cand crestem, incepem sa ne temem de ceea ce nu cunoastem. Intram intr-o zona de confort si cu greu ne mai aventuram in necunoscut. Insa aventura si necunoscutul sunt cele care mentin spiritul treaz.
10. Observa lucrurile mici
Copiii sunt fascinati de nimicuri, se bucura la maruntisuri. Ei nu au nevoie de “averi” pentru a fi fericiti. Oare noi cand am incetat sa ne mai bucuram de micile miracole care se petrec secunda dupa secunda in jurul nostru? Ce frumoasa ar fi lumea daca am putea vedea din nou aceste miracole?!
foto: depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2