10 lectii de viata pe care parintii le pot invata de la copiii lor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 lectii de viata pe care parintii le pot invata de la copiii lor

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 10 lectii de viata pe care parintii le pot invata de la copiii lor
parintii le pot invata de la copiii lor

Te-ai uitat vreodata la copilul tau si sa-ti dai seama ca ai mai multe de invatat tu de la el, decat are el de la tine? Copiii au felul lor de a fi, sunt mai increzatori, mai curajosi si traiesc viata mult mai intens decat adultii. Candva, si noi am fost la fel. Dar, intre timp, am uitat sa mai fim asa.

Iata 10 lectii de viata pe care parintii le pot invata de la copiii lor.

Poti adauga si tu in caseta de comentarii, lucrurile pe care le-ai invatat de la cei mici.

1. Fiecare zi este un nou inceput

Pentru copii fiecare zi este o eternitate. Sunt atat de multe lucruri noi de invatat, de explorat, atat de multe oportunitati sa-ti faci prieteni noi, atat de multe aventuri. Copiii iau fiecare zi asa cum este, fara “bagaje” din trecut.

2. Creativitatea este amuzanta si buna pentru tine

Ai vazut cum se pierd copiii in proiecte diverse: pictura, desen, constructii meticuloase? Nu se stie de ce, cand crestem, uitam sa fim creativi. Ati mai vazut vreun adult, in afara de artisti, care sa deseneze doar asa, de placere? Cati dintre noi, parintii, mai cream ceva doar de dragul de a crea?

Citeste si: Top 7 lucruri pe care parintii le au de invatat in 2022

3. Au curaj

Copiii canta si danseaza pe strada fara sa se simta jenati. Ei nu simt limitele, ei nu vad asta ca pe ceva umilitor. Merg inainte mandri pentru ca nu stiu sa faca altceva. Ei primesc viata si tot ce ii ofera ea cu bratele deschise.

4. Rad in fiecare zi

O zi in care n-ai ras e o zi pierduta, spunea Charlie Chaplin. Se pare ca cei mici stiu acest lucru, fara sa-i invete nimeni. Copiii au abilitatea de a vedea frumosul in tot ce-i inconjoara. Ei se distreaza indiferent ca sunt in parcarea de la mall sau la locul de joaca.

5. Sunt activi

Copiii sunt tot timpul in miscare. Alearga, se joaca, sar. Sunt si acestea forme de miscare, de exercitii fizice, de fitness. In acest fel, sunt tot timpul veseli, energici si optimisti.

Te mai poate interesa: Rugaciunea Sporirea mintii. Ce sa spuna parintii pentru luminarea mintii copiilor

6. Pretuiesc prietenia

Copiii adora sa se joace cu prietenii si sa-si faca prieteni noi. Le place sa joace fotbal, sa mearga la aniversari. Cu cat mai multi prieteni, cu atat mai bine.

7. Sunt eroi

Cand copiii povestesc ce-au facut peste zi, o fac de asa maniera incat sa iti dai seama ca ei au fost eroii zilei. Lumea se invarte in jurul lor. Dupa ce crestem, dintr-o data, realizarile noastre nu ni se mai par chiar atat de importante si nu vrem sa “ne laudam”. “Modestia” devine o calitate si, din pacate, aceasta duce la mediocritate.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/04/2022