Shop
Ultimele 100 de articole

Obezitatea la copii

19 iunie 2018, , Vizualizări:

Obezitatea la copii reprezintă o  afecțiune medicală gravă care afectează copiii și adolescenții a căror greutate corporală o depășește pe cea normală pentru vârsta și înălțimea lor. Obezitatea la copii este gravă deoarece conduce la probleme de sănătate care erau în trecut considerate probleme de sănătate caracteristice la adulți – diabet, hipertensiune și hipercolesterol

Obezitatea la copii poate de asemenea conduce la o stimă de sine scăzută și la depresie.

Una dintre cele mai bune strategii pentru reducerea obezității este de a modifica alimentația și stilul de viață prin practicarea sportului. Tratarea și prevenirea obezității la copii ajută la protejarea sănătății copilului.

Factorii care ar putea afecta greutatea includ structura genetică, supraalimentarea, consumul de alimente bogate în grăsimi, și lipsa activității fizice.

Indicele de masă corporală (IMC) este o măsurătoare statistică derivată de la înălțimea și greutatea persoanei. Cu toate că este considerat a fi un mod util de a estima greutatea corporală sănătoasă, acesta nu măsoară procentul de grăsime corporală, fapt pentru care măsurarea IMC-ului poate fi uneori înșelătoare. Și asta pentru că un om musculos poate avea un IMC ridicat, însă are cu siguranță mai puțină grăsime decât o persoană sedentară și a cărui IMC este mai mic. Cu toate acestea, în general, măsurarea IMC poate fi un indicator util pentru o „persoană medie”. Acesta este calculat ca masa corpului împărțită la pătratul înălțimii.

Obezitatea la copii. Simptome

Obezitatea la copii. Cauze

Obezitatea la copii. Factori de risc

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.