Shop
Ultimele 100 de articole

Obezitatea infantilă poate fi prevenită

21 februarie 2017, , Vizualizări:

Obezitatea infantilă nu este ceva rar întâlnit. În prezent, aproximativ 30% din populație suferă de obezitate, cele mai afectate fiind persoanele cu vârsta intre 15-64 de ani, iar cresterile ponderale progresează și în rândul copiilor sub 5 ani, numărul acestora mărindu-se cu 18% în ultimii zece ani.

Considerată “boala secolului modern”, obezitatea a devenit în ultimii ani un pericol tot mai mare. De aceea, Organizația Mondială a Sănătății a catalogat-o ca fiind boală incurabilă. În lume există peste un miliard de persoane adulte supraponderale. Dintre aceștia, cel puțin 300 de milioane sunt deja diagnosticati ca fiind obezi. Iar obezitatea infantilă este cea mai îngrijorătoare. Copiii obezi au puține șanse de a se vindeca și obezitatea vine cu o sumă de alte probleme de sănătate care le afectează creșterea și dezvoltarea.

Statistici îngrijorătoare în România

În Romania statisticile rămân la fel de îngrijorătoare. În prezent, aproximativ 30% din populație suferă de obezitate. Cele mai afectate sunt persoanele cu vârsta între 15-64 de ani, iar creșterile ponderale progresează și în rândul copiilor sub 5 ani. Numărul acestora a crescut cu 18% în ultimii zece ani.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.