Shop
Ultimele 100 de articole

Ghid pentru parinti: Cum alegi cele mai sanatoase alimente pentru copii

20 aprilie 2019, , Vizualizări:
alimente copii familie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - vintage-930005_1280

Sa urmezi o dieta sanatoasa si echilibrata pare mai usor ca niciodata, datorita numeroaselor informatii la care avem acces. Exista, insa, parinti care mai au nevoie de ajutor pentru a intelege ce inseamna „alimente sanatoase”.

In industria alimentara exista o multime de produse si, uneori, publicitatea si informatiile false pot crea confuzie printre parinti, si considera ca doar anumite produse sunt mai bune pentru ei si copii. In ultimii ani au aparut in supermarket-uri branduri de produse ecologice, organice si alte etichete pe care oamenii le confunda sau cred ca se refera la aceleasi lucruri. Cumpara acele produse fara sa inteleaga sensul lor si cred ca sunt cele mai bune pentru sanatate. Dar care sunt diferentele?

Produsele ecologice

Sunt cele care au fost cultivate si prelucrate fara pesticide, ingrasaminte sau conservanti genetici sau inginerie genetica. Ingrasamintele naturale au fost folosite pentru reproducere, profitand de conditii naturale cum ar fi solul sau clima.

Biologice Sunt alimente care au fost obtinute in afara laboratorului, adica nu au fost expuse la nicio interventie chimica sau nu s-au utilizat alte componente genetice modificate. Organice Sunt cele care nu contin interventii chimice folosite adesea pentru a dezvolta un produs alimentar, adica nu contin pesticide sau ingrasaminte.

Agricultura organica are drept trasaturi generale practicile culturale, biologice, mecanice care incurajeaza reciclarea resurselor, promoveaza echilibrul ecologic si conserva biodiversitatea.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu