7 semne care iti spun ca al tau copil nu mananca suficient - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 semne care iti spun ca al tau copil nu mananca suficient

Sfatulparintilor » Preșcolari » Alimentație prescolari » 7 semne care iti spun ca al tau copil nu mananca suficient
Orice mamica știe ca dezvoltarea optima a copilului ei depinde și de hrana pe care acesta o primește. Din diverse motive, se poate intampla ca, in anumite perioade, al nostru copil sa nu manance atat cat ar trebui. Pentru ca dezvoltarea sa sa nu fie afectata de acest fenomen, este necesar sa cunoaștem cat mai bine semnele menite sa ne indice faptul ca micutul nu mananca suficient. Iata-le pe cele mai cunoscute !
 
Cauze
 
Copilul se afla intr-o perioada de stagnare a creșterii
De exemplu, in jurul varstei de 2 sau 3 ani, ritmul de creștere al copiilor devine mai lent, așa ca nu ar trebui sa ne miram daca micutul nostru va incepe sa refuze mancarea și va ajunge sa nu se hraneasca suficient.
 
Cu toate acestea, expertii ne spun sa nu ne ingrijoram daca acest fenomen nu se intampla zilnic, pe o perioada mare de timp. Este foarte posibil spun ei, ca timp de cateva zile copilul sa manance foarte putin, iar dupa aceea sa nu rateze nicio masa a zilei, plus gustarile.
Atata timp cat greutatea sa nu va scadea și copilul are suficienta energie, trebuie sa ne gandim ca este doar o etapa trecatoare din dezvoltarea sa.
 
Copilul face mofturi la mancare
 
Cei mai multi dintre preșcolari sunt mofturoși la mancare și de aceea pot ajunge sa nu manance suficient in anumite perioade.
 
Pentru a-l ajuta pe copil sa depașeasca aceasta faza, expertii ne indeamna sa recurgem la tot felul de trucuri, precum: sa facem mancarea cat mai atractiva, sa-i oferim copilului combinatii intre felurile de mancare preferate și unele noi, sa gasim retete prin care sa-i „pacalim” și sa le oferim și mancaruri sanatoase, dar pe care ei le evita etc..
 
Copilul resimte prea multa presiune in legatura cu mancarea
 
Studiile din domeniu au aratat ca parintii care insista prea mult ca ai lor copii sa manance mult sau sa guste neaparat din felurile de mancare propuse nu vor face altceva decat sa duca la rezultate nedorite. Astfel, copilul va ajunge sa manance fie prea putin, fie prea mult.
Esential este sa fim rabdatori, sa ne observam copilul și sa sesizam eventuale schimbari in plan fizic sau comportamental, menite sa ne indice daca este intr-adevar ceva in neregula cu el sau pur și simplu este vorba despre ceva trecator.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 27/02/2018