6 alimente care influenteaza negativ dispozitia copilului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 alimente care influenteaza negativ dispozitia copilului

Sfatulparintilor » Preșcolari » Alimentație prescolari » 6 alimente care influenteaza negativ dispozitia copilului
Oricare dintre noi isi doreste sa aiba copii sanatosi, care sa se bucure de bunadispozitie mereu. Inainte sa dam vina numai pe factorii externi cand avem in vedere comportamentele copilului, este cazul sa tinem cont si de alti factori. Printre acestia se numara inclusiv dieta urmata de micutul nostru. Pentru a intelege mai bine modul in care aceasta ii va influenta dispozitia, parcurgeti si articolul de mai jos. De asemenea, veti afla si ce alimente ar trebui evitate, astfel incat acestea sa nu aiba influente nefaste asupra modului in care se simt si se comporta copiii nostri.
 

Cum poate influenta dieta dispozitia copilului

 
Cand este vorba despre dispozitia copilului tau, trebuie sa stii ca aceasta este influentata de numerosi factori. Printre cei mai importanti se afla si alimentatia.
Cu atat mai mult cu cat sesizam ca al nostru copil este indispus, iritat sau hiperactiv, este necesar sa ne gandim si la ce a mancat in ultima perioada. De pilda, daca stim ca al nostru copil s-a hranit frecvent cu alimente bogate in zaharuri si carbohidrati rafinati (precum dulciuri, orez alb sau produse de panificatie pe baza de faina alba), nu mai trebuie sa ne mire deloc faptul ca dispozitia sa nu este din cele mai bune. Astfel, cresterea brusca a nivelului de glucoza din sange, ca urmare a consumului unor asemenea alimente, va afecta semnificativ starea copilului.
Explicatia specialistilor este urmatoarea: dintre toate organele corpului, creierul este cel mai sensibil si cel mai receptiv la nutrientii intrati in corp. Pentru ca el sa functioneze optim, este ideal sa-i oferim copilului o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine, minerale, acizi grasi esentiali.
In schimb, daca vom opta pentru alimente precum acelea mentionate mai sus sau altele de acest tip, nu vom face altceva decat sa-i dam posibilitatea creierului de a nu mai realiza o productie optima de cortisol si adrenalina, iar reactiile copilului nostru pot fi cele de tipul „lupta sau fugi”. De aceea, dispozitia sa se va altera considerabil, devenind mai agitat, mai anxios sau chiar deprimat.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 27/01/2018