Shop
Ultimele 100 de articole

4 studii care demonstreaza rolul important al oului in dezvoltarea sanatoasa a copiilor

19 februarie 2019, , Vizualizări:
oua - sfatulparintilor.ro - foter_com
Oul face parte dintre primele alimente solide pe care i le vom oferi copilului nostru. Asa cum veti afla si din articolul de mai jos, oul se remarca datorita prezentei unor substante nutritive esentiale, care pot influenta pozitiv dezvoltarea fizica si cognitiva.

De la ce vârsta putem sa le oferim copiilor oua

Specialistii in nutritia copiilor precizeaza ca este in regula sa ii dam unui copil ou odata ce ajunge la vârsta de 6 luni. Primul demers pe care trebuie sa-l facem este sa ne asiguram ca  nu este alergic. Ca sa ne dam seama, va trebui sa procedam la fel ca in situatiile in care ii oferim orice aliment nou: sa ii dam trei zile la rând ou, fara sa-i mai introducem, intre timp, nicio alta noutate in meniu. Simptomele ce pot indica prezenta unei alergii la ou nu vor aparea la mult timp dupa ce bebelusul a primit ou si se refera la:
• congestie nazala
• lacrimarea ochilor
• aparitia unor eruptii pe piele
• senzatia de disconfort in gât, similara unei iritatii
Odata ce le sesizezi, mergi cât mai repede la un pediatru si descrie cât mai clar simptomele bebelusului, precizând tototata daca in familia voastra exista un „istoric” al alergiilor alimentare. Numai dupa aceea medicul va putea sa mai recomande efectuarea unor analize si te poate indruma catre un alergolog.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu