Shop
Ultimele 100 de articole

14 semne că ai un copil care nu mănâncă suficientă carne

17 noiembrie 2020, , Vizualizări:
Lipsa poftei de mancare

Încă din momentul în care micuții noștri se vor familiariza cu alimentația solidă, trebuie să știm că va trebui să le introducem și carnea în meniu. Așa cum veți afla și din articolul de mai jos, ea este plină de nutrimente valoroase, ce vor asigura dezvoltarea optimă a copilului. În cazul în care nu există un aport potrivit de carne, copilul va avea posibile manifestări neplăcute, ce-i pot afecta sănătatea fizică și mentală. De asemenea, trebuie să știm că vom putea, cu răbdare și ajutându-ne de diverse metode, să-i convingem pe copii să accepte cu mai multă ușurință carnea.

Importanța cărnii în alimentația copilului

Carnea este benefică pentru sănătatea copiilor noștri deoarece:

Le asigură o parte din necesarul de fier. Fierul este unul dintre mineralele ce-i vor da energie copilului, stimulându-i creșterea. Datorită acestuia oxigenul va fi transportat și va ajunge la toate organele corpului. În plus, este important în buna funcționare a mușchilor. Ca să ne asigurăm că micuții noștri vor beneficia de suficient fier, este nevoie să consume și carne. Spre exemplu, carnea de vită poate să-i furnizeze unui copil cam 2 mg de fier/porție.

Este o sursă excelentă de proteine. Nu numai că proteinele joacă un rol-cheie în procesul de creștere al copilului, dar îi vor asigura și energie.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/38QBzjF

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.