10 sfaturi sa convingi un copil mofturos sa manance. La noi a functionat punctul 8 - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

10 sfaturi sa convingi un copil mofturos sa manance. La noi a functionat punctul 8

sfaturi sa convingi un copil mofturos sa manance
Credit foto: Imagine de Kristie de la Pixabay

Alimentatie sanatoasa – sfatul 8: Cheama un prieten

Daca stii ca in cercul de prieteni/colegi ai copilului tau se afla unul mancacios, e momentul sa-l inviti la masa. Copiii in general mananca mai bine cand sunt cu alti copii in jur, fapt cunoscut si la gradinite.

Alimentatie sanatoasa – sfatul 9: Renunta la dulciurile rafinate

Cand un copil are obiceiul de a manca multe dulciuri rafinate, apetitul lui pentru fructe va fi foarte scazut. Nu va putea sa le aprecieze gustul dulce daca el este obisnuit cu zaharul prelucrat si rafinat. Redu la mininum cantitatea de bomboane daca vrei sa ai un copil care mananca fructe.

Te mai poate interesa: De ce este important si cum sa dam copiilor fasolea verde?

Alimentatie sanatoasa – sfatul 10: Nu il momi cu altceva doar ca sa manance

Nu este indicat sa recurgi la mici trucuri tip santaj cu formule de genul “Daca mananci ciorba, iti iau o jucarie (sau ceva ce stii ca isi doreste)”. Cu atat mai mult nu recompensa faptul ca a mancat ce i-ai pus sanatos in fata cu ceva dulce rafinat. Decizia de a manca trebuie sa fie luata de fiecare fiinta umana, indiferent de varsta, fix in functie de foamea pe care o simte ca semnal al corpului sau ca are nevoie de “combustibil”. Mancarea nu va fi asociata cu elemente emotionale.

Ca o concluzie, fiecare copil este unic si cu propriul ritm de crestere. Cat timp se afla in grafice si are curba de crestere ascendenta, nu te ingrijora. Tine legatura cu pediatrul sau ori de cate ori ai dubii, el ii stie istoricul. Nu forta copilul sa manance tot din farfurie, poate evolua intr-un adult care va repeta acest obicei dobandit in copilarie. In schimb, da, e important sa fim preocupati nu atat de cantitatea cat de calitatea alimentatiei copilului tau, asigurandu-te ca reusesti sa ii dai pe durata saptamanii nutrienti esentiali din categoria cereale, proteine, lactate, fructe si legume.

Nu rata nici: Atentie la vitamine pentru copii si suplimente! Vezi cand si daca este cazul sa ia copilul tau

Imagine de Kristie de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/11/2024