Partajul bunurilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Partajul bunurilor

Sfatulparintilor » Întreabă specialistul » Partajul bunurilor

Buna ziua !

As avea nevoie sa stiu va rog frumos care sunt drepturile uneia dintre parti ( a partenerului meu ) asupra bunurilor dobandite mai mult sau mai putin in timpul relatiei de ” concubinaj ” cum este numita aceasta in cazul meu.
Mentionez ca nu exista acte doveditoare pt achitia acestora. Aceasta relatie a durat 8 ani. La momentul plecarii acestuia din domiciliul conjugal ( la care el nu are documente de tipul flotant sau altceva ) ce drepturi i se cuvin din punct de verere legal asupra locuintei ( propietar eu ) , masinii ( propietar eu achitata de el ), mobilier ( partial cumparat impreuna ) s.m.d.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Daca va mai sunt necesare si alte detalii pentru a putea primi un raspuns complet va rog sa nu ezitati.

Florina Dumitru

 

 

 

Raspuns Paula Alina Lupu, avocat

Aveti impreuna cu concubinul dvs dreptul de proprietate comuna pe cote-parti asupra bunurilor pe care le-ati cumparat impreuna, cota-parte care va fi determinata in functie de modul in care ati contribuit fiecare la cumpararea bunurilor. Concubinul dvs nu dobandeste nici un drept asupra locuintei, daca aceasta era proprietatea dvs. Iar daca nu aveti document de achizitie pentru celelalte bunuri si se va pune problema unui partaj, le veti imparti dupa cum ati contribuit fiecare la cumpararea lor, trebuind sa faceti proba in acest sens, daca nu ajungeti la un acord. Paula Alina Lupu, avocat

Data articol: 10/07/2015