Shop
Ultimele 100 de articole

Descopera motivele ce stau la baza infidelitatii

11 septembrie 2011, , Vizualizări:

 

Cercetari recente arata ca din ce in ce mai putine cupluri divorteaza din cauza infidelitatii, lucru imbucurator pentru cei care cred si apara institutia casatoriei. Chiar daca nu mai este un motiv asa de des invoca la divorturi, asta nu inseamna ca infidelitatea nu mai exista. Uneori partenerul afla, alte ori „scaparea” poate ramane un secret. Dar, in final, orice tip de infidelitate duce la o intrebare universala: De ce?

Cercetatori din Canada au incercat sa determine raspunsul la aceasta intrebare, conducand un studiu pe un esantion de 1000 de femei si barbati. Concluziile, publicate in Arhivele Comportamentului Sexual (Archive of Sexual Behavior) au mai clarificat ce factori din relatie sau exteriori pot determina unele persoane sa isi insele partenerul/partenera.

Pentru inceput, 23% din barbati si 19% din femei  au recunoscut ca in trecut si-au inselat partenerul. In studiu infidelitatea era definita ca orice fel de interactiune sexuala cu alta persoana decat partenerul care ar putea sa puna in pericol relatia.

In cazul femeilor, cercetatorii au descoperit ca este cel mai probabil sa isi insele partenerii atunci cand nu sunt satisfacute in totalitate de relatie. O femeie nefericita in relatia este este de 2,6 ori mai predispusa sa calce stramb decat o femeie fericita. Daca ne referim la incompatibilitatea sexuala, sansele de infidelitate cresc de 2,9 ori.

La barbati, erau mai predispusi infidelitatilor cei care se simteau inhibati sexual din cauza anxietatii referitoare la performantele lor. Cam descurajator, se pare ca problemele uzuale dintr-un cuplu ajung sa fie motivul care sta la baza aventurilor in afara relatiei. Sau nu….

Robin Milhausen, coordonatoarea studiului, recomanda o solutie aparent simpla pentru aceste probleme: comunicarea. Uneori e mai usor de zis decat de facut, sa porti o discutie deschisa si sincera cu partenerul despre nevoile si asteptarile tale de la relatie. Dar daca te gandesti ce risc iti asumi inchizandu-te in tine, e mult mai usor sa deschizi caile comunicarii intre tine si partener decat sa te trezesti cu inima franta. (Sursa: yourtango.com)

 

Foto: dreamstime.com

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.