Shop
Ultimele 100 de articole

Locuri de vizitat in Bucuresti. Vezi unde si-a baut ceaiul Nixon cand s-a intalnit cu Ceausescu

22 august 2021, , Vizualizări:
Locuri de vizitat in Bucuresti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - city-2939786_1920

Te intrebi daca sunt locuri de vizitat in Bucuresti? Vei afla in continuare ca ai o multime de lururi de vizitat. Oras al culturii intr-o stare constanta de dezvoltare, Bucurestiul a fost modelat de cutremure, razboi si capriciile unui dictator. Este cel mai populat oras si cel mai important centru industrial si comercial al tarii. 

Bucurestiul are o suprafata de 228 kilometri patrati, ceea ce inseamna ca orasul ocupa 0,08% din intreg teritoriul Romaniei.

Cei care doresc sa-l viziteze vor descoperi in el multa istorie, minunatii arhitecturale, cladiri impunatoare, parcuri frumoase si povesti care iti taie rasuflarea.

Iata cateva locuri de vizitat in Bucuresti

Intreaga parte vestica a parcului Herastrau este cedata unui muzeu superb in aer liber. Muzeul Satului are mai mult de 270 de cladiri istorice autentice. Fabricate din piatra, lemn sau stiulet, acestea au fost demontate cu grija de prin toate colturile tarii si aduse in Capitala.

Palatul Parlamentului, o cladire de magnitudine absurda, gazduieste Parlamentul Romaniei, dar incapsuleaza perfect si megalomania lui Nicolae Ceausescu. Cu 365.000 de mp, este cea mai mare cladire administrativa din lume.

Biserica Stavropoleos este fara indoiala cea mai frumoasa cladire religioasa din Bucuresti. Arhitectura sa este o expresie perfecta a stilului brancovenesc al Romaniei, care imbina elemente bizantine, otomane, renascentiste si baroce.

Catedrala Patriarhala Romana a fost fondata de Printul Tarii Romanesti, Constantin Serban in anii 1650. Biserica detine moastele Sfantului Dimitrie Basarabov din secolul al XIII-lea. Ramasitele sale au fost aduse aici din Bulgaria in 1774 si sunt pastrate intr-un relicvariu de argint.

Nu departe de Parcul Herastrau, se afla un palat cu 80 de camere. Palatul Primaverii a fost resedinta fascinanta a lui Nicolae Ceausescu. Construit in anii 1960, cladirea avea de pe atunci crama, tapet din matase, arta valoroasa, mobilier scump, piscina, bai cu accesorii din aur solid si un cinematograf. Printre liderii mondiali primiti aici s-a numarat Richard Nixon, care a servit un ceai cu Ceausescu la palat in 1969.

Te mai poate interesa: Unde sa iti duci copilul in Bucuresti si in imprejurimi

Imagine de freestocks-photos de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.