Shop
Ultimele 100 de articole

Atractii turistice. Unde sa iti duci copilul in Bucuresti si in imprejurimi

11 august 2021, , Vizualizări:

Daca esti din Bucuresti sau locuiesti aici de multa vreme, probabil te gandesti ca nu ai atractii turistice pe care sa le vizitezi. Nimic mai gresit. Exista in Bucuresti si in imprejumirile Capitalei, o multime de atractii turistice pe care chiar merita sa le vezi.

Acestea sunt cele mai frumoasa atractii turistice din Bucuresti sin din imprejumiri.

 

Atractii turistice Bucuresti

1. Muzeul Satului

Daca vrei sa vizitezi toata tara intr-o singura zi, atunci mergi la Muzeul Satului. In prezent, expozitia permanenta cuprinde 123 de complexe distincte, totalizand 363 de monumente, iar patrimoniul mobil insumeaza peste 50.000 obiecte. Aceasta a insemnat nu numai o crestere a patrimoniului, ci si o diversificare a lui. Intre monumentele recent transferate in muzeu, respectiv la inceputul anului 2003, se afla biserica din Timiseni (jud. Gorj): monument de o deosebita valoare pentru arhitectura rurala religioasa veche (1773) si pentru arta executiei picturii. O alta achizitie, ce merita mentionata, este din anul 2010, o gospodarie cu ocol intarit specifica hutulilor din Bucovina.

Fa un tur virtual aici

2. Parcul Herastrau

parcul herastrau -foto wikipedia_ Evening_at_Lake_Her-str-u_in_Bucharest,_2009_July_2

Daca tot ai ajuns la Muzeul Satului, este pacat sa nu te plimbisi prin Herastrau. Parcul a fost construit in 1936. Mult timp a fost cunoscut sub numele de Parcul National Carol al II-lea. Inca din secolul XVII este cel mai mare parc al capitalei. O zona linistita, rezervata pentru odihna si cultura si o zona destinata sportului si distractiei, cu terenuri si baze sportive, restaurante, cafenele, un parc de distractii pentru copii si cluburi nautice. Punctele de atractie ale parcului sunt zona Expoflora, Insula Trandafirilor, Gradina Japoneza, Aleea Cariatidelor si Statuia generalului de Gaulle.

Foto: Wikipedia

Muzeul Grigore Antipa

muzeul antipa - 193

Ramanem in zona de Nord a Capitalei si ne indreptam pasii spre Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa. Ce il recomanda pentru “atractii turistice ale Bucurestiului”? Cele peste 2 milioane de exemplare de nevertebrate si vertebrate. Expozitiile permanente se pot lauda cu obiecte care variaza de la roci si minerale impresionante prin forma si culoare, pana la infricosatorul  schelet de Deinotherium gigantissimum. Nici expozitiile temporare nu sunt de ocolit, fiecare avand farmecul sau. In prezent, la Muzeul Antipa poti vizita Expozitia de Fluturi vii si cea de animale veninoase vii.

4. Parcul Cismigiu

Parcul_Cismigiu_Izvorul_Mihai_Eminescu

Nici parcul Cismigiu nu este de ocolit. Cea mai veche gradina din Bucuresti te incanta cu Rotonda scriitorilor, gradina de trandafiri, statuile sau izvorul lui Eminescu. Cismigiul este plin de povesti de dragoste, indiferent de generatiile care s-au perindat pe aleile sale. Lacul si debarcaderul de unde se pot inchiria barci (iarna se transforma in patinoar) se numara printre atractiile parcului.

Foto: Wikipedia

5. Centrul vechi

centrul istoric - RO_B_Manuc_Inn_inside

Daca ai vizitat Cismigiul, este pacat sa nu treci si prin elementele Centrului vechi (sau Centrul istoric). Mergand spre Universitate, vei trece pe langa celebrul Hotel Cismigiu, Casa Centrala a Armatei, Casa Capsa. Apoi, luand-o pe stradutele din spatele celebrelor Statui de la Universitate, vei intalni in cale Biserica Rusa, Banca Nationala a Romaniei. Stradutele mici si intortocheate, precum Lipscani, Gabroveni, Smardan te vor duce fiecare la alte puncte de atractie. Hanul cu Tei, Hanul lui Manuc, Carul cu Bere, Curtea Veche (fosta Curte Domneasca a lui Mircea cel Batran) etc.

Foto: Wikipedia.

6. Muzeul Militar

muzeul militar - 04.1.1c mare

Muzeul National Militar adaposteste exponate ce merita admirate. Colectiile de uniforme romanesti, de armament alb si de foc, de aviatie, cosmologie si de trasuri si harnasamente isi asteapta vizitatorii. Expozitiile includ obiecte valoroase precum sabia regelui Carol I sau pistolul Mannlicher al regelui Ferdinand I. Colectia de uniforme le include pe cele ale regilor Carol I, Ferdinant I si Carol al II-lea. De asemenea, poti vedea tinute ale reginelor Elisabeta si Maria, principeselor Elisabeta, Marioara si Ileana. Tot la Muzeul Militar poti vizita si cea mai mare colectie de ordine, medalii, plachete si insigne care cuprinde peste 10.500 de exponate, din 53 de tari.

7. Gradina Botanica

Intrarea_in_Gradina_Botanica_din_Bucuresti

Bogata in plante vii sau conservate, Gradina Botanica poate fi cu usurinta inclusa pe lista celor mai frumoase atractii turistice ale Capitalei. O plimbare in aceasta gradina incepe cu sectoarele exterioare care cuprind plante rare, mediteraneene, colectia de tradafiri si populara colina a coniferelor. Colectiile sectoarelor interioare cuprind palmieri si alte plante inalte, specii de orhidee de o frumusete rapitoare sau plante suculente si cactusi. Complexul include si Muzeul Botanic si Herbarul Central unde se gasesc 22 de biotopuri.
Foto: Wikipedia.

Muzeul Cotroceni

muzeul cotroceni - regina_maria_09

Daca tot ai ajuns in aceasta parte a Capitalei, nu poti vizita Gradina Botanica si sa ocolesti Muzeul National Cotroceni. Nu pierdeti ocazia unui tur expozitional remarcabil, dedicat pasionatilor de istorie si arta. Accesul se face FARA PROGRAMARE, in baza actului de identitate, de marti pana duminica, intre orele 9.30 – 16.30. Turul expozitional cuprinde:
► Expozitia temporara: REGINA MARIA – AMBASADOR IREZISTIBIL AL ISTORIEI SI ARTEI POPULARE ROMANESTI, 19 IULIE – 19 AUGUST
► Expozitia permanenta: BISERICA MANASTIRII COTROCENI, ISTORIE, SPIRITUALITATE SI ARTA, situata in pivnita Muzeului National Cotroceni si care prezinta o parte a patrimoniului recuperat apartinand bisericii Cotroceni, ctitorie a domnitorului Serban Cantacuzino
► BISERICA COTROCENI (marti – sambata, 9.30 – 16.00)

9. Casa Poporului

Casa Poporului - Bucharest,_Palace_of_the_Parliament,_01-08-2004

Palatul Parlamentului impresioneaza pe oricine. Cladirea este una dintre cele mai impresionate si impunatoare constructii din lume, fiind a doua ca marime dupa Pentagon si cea mai grea constructie din lume. La realizarea ei au participat 200 arhitecti si aproximativ 20.000 muncitori care au lucrat in trei ture, 24 ore pe zi. Cei care vor sa o viziteze, o pot face zilnic, datorita tururilor organizate de mai multe ori pe zi. Ghizii le ofera vizitatorilor informatii despre istoria si constructia cladirii in turul de aproximativ 2 ore.
Foto: Wikipedia.

10. Ateneul Roman

Ateneul_Roman

Ultimul, dar nu cel din urma, Ateneul Roman este edificiul-simbol la culturii nationale.Inspirata din vechile temple grecesti, Cladirea a fost inscrisa, in anul 2004, in Lista Monumentelor Istorice, monument de artectura de grupa valorica A, de valoare nationala si Universala. Palatul Atenului a fost cladit din subscriptie publica, ramand celebru sloganul “Dati un leu pentru Ateneu!”.

Foto: Wikipedia.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.