4 motive sa petreci sarbatorile de Paste in Grecia - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 motive sa petreci sarbatorile de Paste in Grecia

paste in grecia - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - santorini-4368946_1920

Lista bisericilor si manastirilor din Halkidiki

Pentru cei care aleg sa petreaca vacanta de Pasti in Halkidiki, iata cateva dintre cele mai cunoscute biserici si manastiri din aceasta zona.

Manastirea Zographou, situata intre Nea Silata si Nea Moudania. Dateaza din secolul al 14-lea. Manastirea este amplasata la inceputul peninsulei Kassandra.

Biserica Agios Demetrius, construita in 1858, este situata in piata central a orasului Aphytos. Arhitectura sa este unica si are forma unei bazilici.

Capela Panaghia Phaneromeni este o dependinta a Manastirii Flamouri.

Este amplasata pe plaja cu acelasi nume, in drumul spre Nea Skioni. Capela are fresce pictate in secolul al 16-lea.

Capela Sfanta Fecioara este o dependinta a Manastirii Chilandari din Athos. Este localizata la un kilometru nord-vest de orasul Kalandara. Capela are fresce datand din 1619.

Capela Agios Panteleimon este o capela micuta, localizata in orasul Kallithea, aflat la sud de peninsula Kassandra.

Biserica Agios Nikitas este situata in centrul orasului Nikiti. Biserica este una dintre cele mai importante cladiri din oras si a fost construita in 1867.

Biserica Agios Giorgios este situata la trei kilometri sud de Nikiti.

Pe acest loc a fost construita in secolul al 5-lea o biserica mare si frumoasa, care – insa – a fost distrusa in secolul al 6-lea. Langa biserica sunt doua morminte datand de la inceputurile crestinatatii.

Capela Sfantul Apostol Pavel este situata la 20 de kilometric sud de orasul Nikiti. A fost construita in secolul al 19-lea, pe locul unei biserici vechi. In interiorul bisericii se afla o fantana veche din anul 1713.

Biserica Adormirea Maicii Domnului este situata la estul orasului Neos Marmaras. Biserica este o dependinta a Manastriii Grigoriou, datand din 1865.

Biserica Agios Andreas este o dependinta a Manastirii Agios Euthymios, singura constructie care a mai trecut testul timpului.

Manastirea Marea Lavra este cea mai mare manastire si prima manastire zidita fondata de Sfantul Atanasie Athonitul in 957, de la Muntele Athos. Biblioteca manastirii detine peste 2500 de manuscrise pretioase si peste 20.000 de carti tiparite.

Manastirea Vatopedi este situata in golful de nord-est al peninsulei Athos. Construita ca o fortareata, Vatopedi este dedicata Bunei Vestiri si dateaza din anul 972 AD. Manastirea are numeroase si valoaroase obiecte de arta si de cult, peste 2000 de manuscrise si peste 25.000 de carti tiparite.

Manastirea Iviron este localizata in nord-estul Muntelui Athos si este dedicata Adormirii Maicii Domnului. A fost fondata in secolul al 10-lea de Ioannes Thornikios. Comori nepretuite sunt gazduite din biblioteca manastirii, de la documente imperiale si patriarhale, la peste 2000 de manuscrise si peste 20.000 de carti tiparite.

Manastirea Dionysiou este fondata de sfatul Dionysios in secolul al 14-lea si este dedicata Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. Iconostasul dateaza din secolul al 18-lea si este suflat cu aur pur.

Imagine de Pat_Scrap de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 13/04/2022