Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa te feresti de microbii din baie

07 ianuarie 2014, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - cum sa te feresti de microbii din baie

Microbii din baie sunt principala sursa de infectii si boli precum enterocolitele sau racelile. Iar pentru a scapa de microbii din baie gospodinele sunt intr-o continua dezinfectie. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa tineti sub control microbii din baie.

 

 

Capacul de la WC te ajuta sa limitezi imprastierea microbilor din baie

Dupa efectuarea unor experiemente de catre cercetatorii de la Universitatea din Leeds, acestia au descoperit ca dupa ce se trage apa la toaleta fara coborarea capacului, are loc o adevarata “explozie”. O multime de virusi si bacterii se pot imprastia in aer, intr-un norisor de particule fine. Asta inseamna ca iti pot atinge prosoapele, periutele de dinti, perdeaua de la cabina de baie sau de la cada (etc.). Ca si cum nu ar fi suficient, acestia pot trai pana la 90 de minute in baie dupa ce s-a tras apa si ei sunt raspanditi in mediu.

Degeaba freci vasul toaletei, daca microbii s-au imprastiati deja in aer. Solutia, spun britanicii, este lasarea in jos a capacului, de fiecare data cand trageti apa. Atunci cand s-a repetat experimentul cu capacul lasat, in aer nu a mai fost gasita nici o urma de microbi. Este adevarat insa, ca ele vor ramane pe vasul si, evident, capacul WC-ului, dar de acolo pot fi ahinilate cu ajutorul produselor pentru curatenie si dezinfectie.

 

 

Dezinfectati tot timpul cele mai des utilizate lucruri pentru a scapa de microbii din baie

Utilizati spray-urile sau servetelele dezinfectante pe robinete, butonul de tras apa, clanta de la usa si de la cabina de dus, vasul WC-ului, capacul si colacul toaletei, manerul periei de WC, orice suprafata pe care o atingeti frecvent. Sunt microbi care pot rezista pe suprafete pana la 3 ore, asa ca dezinfectarea acestor suprafete va micsora riscul imbolnavirii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.