Scapa de microbi! Cele mai periculoase zone din casa - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Scapa de microbi! Cele mai periculoase zone din casa

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » Scapa de microbi! Cele mai periculoase zone din casa
Cele mai periculoase zone

Nu exista gospodina care sa nu frece de zor vasul toaletei si robinetii de la baie pentru a tine microbii departe de familie. Vestea proasta este ca acelea nu sunt singurele locuri periculoase dintr-o casa, germenii (adica bacteriile, virusii, microbii si alte microorganisme) fiind practic peste tot. Iata cateva sfaturi pentru a neutraliza microbii, printr-o curatenie la domiciliu temeinica.

 

 

Sita robinetul de la bucatarie e un loc perfect pentru microbi

Apa este mediul propice pentru bacterii sa se dezvolte. Fiind intr-un mediu umed, sita robinetilor de la bucatarie este ideala pentru bacterii sa se dezvolte. Este suficient sa fiti murdari pe maini cand atingeti robinetul si gata, locul s-a infestat. Cu timpul microbii vor forma un biofilm care va putea altera vasele, dar si fructele si legumele cand le spalati.

Sfat: Curatati sita robinetului o data pe saptamana. Acolo se pot strange foarte multe bacterii. Tineti sita intr-o solutie dezinfectanta si lasati apa sa curga la robinet pentru cateva minute dupa ce ati pus-o la loc.

 

 

Galeata de gunoi, deliciul microbilor

Bacteriile si microbii din cina de aseara pot ajunge foarte usor pe mancarea de azi. De cele mai multe ori galeata de gunoi se tine sub chiuveta. Tocmai de aceea, pe chiuveta de la bucatarie se afla peste 500.000 de bacterii, cam de 1.000 de ori mai multe decat pe chiuveta de la WC.

Sfat: Curatati cel putin o data pe saptamana galeata de gunoi cu dezinfectant. Apa si sapunul nu sutn de ajuns.

 

 

Covorasul de la intrare, bariera microbilor

Covorasul de la intrare nu intampina doar musafirii, ci si microbii de pe talpile pantofilor lor. De fapt, cea mai murdara zona din casa este cea din fata usii. Si, chiar daca te stergi bine pe picioare, de cate ori deschizi usa, bacteria „sare” in casa.

Sfat: Curata covorasul de la intrare de cel putin o data pe saptamana cu o solutie dezinfectanta. Nu pune niciodata sacosele pe covorasul de la intrare cand iti cauti cheile ca sa intri in casa.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/08/2020