Cum sa faci odorizant de camera cu un ingredient care nu lipseste din nicio bucatarie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa faci odorizant de camera cu un ingredient care nu lipseste din nicio bucatarie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum sa faci odorizant de camera cu un ingredient care nu lipseste din nicio bucatarie
Cum sa faci odorizant de camera

Odorizantele de camera din comert fie sunt scumpe, fie contin substante chimice si nu sunt foarte sanatoase. De aceea este mult mai intelept sa-ti prepari singur, in casa, un odorizant natural care, pe langa faptul ca e mai sanatos, se realizeza si foarte repede si nici nu costa o avere. Iata cum sa faci odorizant de camera ieftin, cu un ingredient pe care il ai sigur in bucatarie. Si nu dureaza sa-l faci decat doua minute.

Vei avea nevoie de:

– un bol cu orez

– ulei esential cu aroma dorita

Iata cum se prepara.

Pasul 1

Alege un bol suficient de mare in care sa pui orez si sa amesteci toate ingredientele. Orezul este excelent pentru ca absoarbe uleiurile esentiale si le elibereaza usor in aer.

Pasul 2

Peste orez picura 15-20 de picaturi de ulei esential, in functie de preferinte. Poti alege ulei esential de pin, de menta, de lamaie, de lavanda etc. Atentie, insa, sa fie uleiuri naturale, pure.

Iata aici care sunt beneficiile mai multor tipuri de uleiuri esentiale.

Pasul 3

Amesteca ingredientele pentru ca uleiul esential sa intre bine in boabele de orez. Cu cat boabele de orez sunt bine patrunse, cu atat vor elibera mai usor aroma, ulterior.

Pasul 4

Amplaseaza bolul in locul in care vrei sa improspatezi aerul. Cand mirosul incepe sa se „piarda”, poti adauga alte picaturi de ulei esential, amesteca bine si gata.

Nu rata nici: Cum sa faci odorizant NATURAL de camera cu bicarbonat de sodiu

Sursa: thehomemadeexperiment.com

foto: Pixabay.com

Data articol: 02/02/2022