Cum sa faci odorizant NATURAL de camera cu bicarbonat de sodiu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa faci odorizant NATURAL de camera cu bicarbonat de sodiu

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum sa faci odorizant NATURAL de camera cu bicarbonat de sodiu
Cum sa faci odorizant NATURAL de camera
Credit foto: Imagine de Seksak Kerdkanno de la Pixabay

Daca nu mai vrei sa dai bani pe odorizantele din magazine iti poti face unul acasa din produse naturale. Probabil ca te intrebi cum sa faci odorizant natural de camera, pe care sa il poti folosi si in baie, in frigider si in orice alt loc din casa unde  este un miros greu. Acest odorizant natural nu numai ca emana o aroma placuta, ci si absoarbe toate mirosurile neplacute.

Timp de preparare a odorizantului natural: 5 minute.

Ingrediente odorizant natural

– O ceasca de bicarbonat de sodiu;

– 15-20 de picaturi de uleiuri esentiale;

– Ierburi uscate;

– Un borcan cu capac.

Te mai poate interesa Cum sa faci odorizant de camera cu un ingredient care nu lipseste din nicio bucatarie

Pasul unu

Ia o ceasca de bicarbonat de sodiu. Acesta este principalul ingredient al odorizantului facut in casa. Pune-l in borcanul sau recipientul in care vei pastra odorizantul. Bicarbonatul de sodiu absoarbe cu usurinta toate mirosurile neplacute lasand in camera o aroma proaspata si curata.

Paul doi

Adauga 15 picaturi de ulei esential si o lingura de ierburi. Partea cea mai buna este ca alegerile tale nu sunt limitate ca in cazul odorizantelor din comert. Cel facut in casa poate mirosi de la menta, pana la santal ori pin. Poti utiliza orice mireasma de la ierburi uscate pana la uleiuri esentiale multiple.

Spre exemplu ai putea folosi 15 picaturi de ulei esential de pin si o lingura de rozmarin. Poti adauga mai mult sau mai putine uleiuri esentiale si ierburi in functie de cat de puternic este mirosul lor sau cum iti place tie.

Ierburile sunt optionale, nu doar ca adauga un plus de miros insa si pentru ca pudra lor adauga un pic de interes vizual.

Pasul trei

Daca ai pus toate aceste ingrediente intr-un borcan cu capac, atunci incepe sa le scuturi cu putere astfel incat sa se amestece cat mai bine.

Depoziteaza odorizantul natural

Poti pune borcanul oriunde doresti, nu conteaza atat timp cat isi atinge scopul, adica improspateaza aerul din incapere.

Sursa: thehomemadeexperiment.com

Imagine de Seksak Kerdkanno de la Pixabay

Data articol: 10/04/2024