Shop
Ultimele 100 de articole

Cu ce se curata rugina

14 mai 2021, , Vizualizări:
Cu ce se curata rugina - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - rust-3745490_1920

Daca obiectele tale metalice au ruginit, poate ca te intrebi cu ce se curata rugina ca sa nu fii nevoit sa le arunci. Afla ca pentru a curata rugina ai nevoie de produse chimice. De asemenea, poti utiliza orice instrument metalic pentru curatare, dar asigura-te ca utilizezi apoi smirghel cu granulatie fina pentru a elimina orice urme de zgarietura.

Citeste si: Cu ce se curata rugina de pe marmura

Cum se curata rugina cu produse chimice

Produsele chimice de indepartare a ruginii se fabrica de obicei folosind acid oxalic sau fosforic si, prin urmare, sunt periculoase pentru piele, asa ca ar trebui utilizate cu grija.

Asigura-te ca iei toate masurile de precautie necesare inainte de a utiliza produse chimice pentru a curata rugina de pe un obiect metalic. Utilizeaza produsul conform instructiunilor furnizate, deoarece utilizarea poate diferi de la produs la produs.

Retine ca aceste substante chimice trebuie sa fie aplicate timp de cateva ore si sa se spele dupa aceea. De asemenea, trebuie sa stii ca substantele chimice pentru curatarea ruginii sunt de obicei scumpe si se aplica numai pentru obiecte mai mici.

Te mai poate interesa: Cum se curata rugina de pe gresie si faianta. NU face aceste greseli!

Cum se curata rugina cu sare de lamaie

Rugina se poate curata si cu produse pe care le gasim prin camara. Spre exemplu, acidul citric (sarea de lamaie) este un produs chimic eficient de utilizat pentru a indeparta rugina.

Pune sarea de lamaie intr-un recipient mare si adauga apa fierbinte.

Aseza obiectele acoperite cu rugina in lichid si lasa-le pentru noapte. Dimineata clateste obiectele si sterge-le cu o carpa curata.

Cum se curata rugina cu otet alb

Pentru a curata rugina poti sa folosesti si otet alb. Rugina reactioneaza cu otetul si apoi se dizolva. Inmoaie obiectul metalic cu rugina in otet alb pentru cateva ore si apoi sterge.

Daca obiectul este prea mare, toarna pur si simplu otet alb uniform pe suprafata obiectului si lasa sa actioneze.

Imagine de pasja1000 de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.