Shop
Ultimele 100 de articole

Cu ce se curata rugina de pe marmura

19 aprilie 2021, , Vizualizări:
Cu ce se curata rugina de pe marmura - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - desktop-view-5288036_1920

Marmura este unul dintre cele mai frumoase materiale pe care le poti pune in casa ta pentru un plus de frumusete. Pentru a curata rugina de pe marmura trebuie sa urmezi cativa pasi simpli si totul o sa fie minunat.

Nu te panica daca vezi rugina pe marmura ta frumoasa. Multe pete de pe marmura, inclusiv cele din rugina, pot fi indepartate. Acest ghid te va ajuta sa afli cu ce se curata rugina de pe marmura. 

Pentru a curata rugina de pe marmura, o metoda pe care o poti incerca este aplicarea unei cataplasme. Daca nu reusesti cu acest lucru, poti incerca, de asemenea, sa folosesti un produs de indepartare a ruginei sau sa ceri ajutorul unui specialist in restaurarea marmurei.

Citeste si: Cu ce se curata marmura

Cum poti curata rugina de pe marmura ieftin si rapid

Pentru a curata rugina de pe marmura poti face acasa o pasta din bocarbonat de sodiu si apa oxigenata. Este o pasta care are de obicei consistenta untului de arahide si se poate aplica pe marmura fara griji.

Locul patat este acoperit cu folie de plastic si lasat sa stea timp de 24 pana la 48 de ore inainte de indepartare. in majoritatea cazurilor, pasta va extrage pata de rugina de pe marmura.

Nu rata nici: Cu ce se curata igrasia. Cum sa stopezi aparitia ei!

Dupa acest timp, pata ta ar trebui sa dispara.

Din cele mai vechi timpuri, marmura alba a fost folosita ca material popular pentru artefacte sculpturale, cum ar fi statui, busturi si frize, precum si ca material de constructie arhitectural cu numeroase aplicatii de la pardoseli, fatade de perete si piedestale, pana la coloane si fantani.

Desi marmura este un material relativ stabil, suprafata alba este predispusa la patare atunci cand este utilizata in exterior.

Mecanismul detaliat pentru formarea ruginii este complex. In functie de valoarea pH-ului, se formeaza diferite specii, toate caracterizate prin culoarea maroniu.

Te mai poate interesa si: Cu ce se curata chiuveta de granit. Ce solutii SA NU folosesti!

Imagine de Becca Clark de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.