Shop
Ultimele 100 de articole

6 greşeli când faci curăţenie la domiciliu. Noi am bifat 1, 2 si 5. Voi?

20 septembrie 2017, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Curatenie la domiciliu

Înarmate până-n dinţi cu mop, perii, lavete, soluţii şi pulverizatoare, gospodinele trec la treabă. Casa este dată cu susul în jos, dar la final se va vedea munca depusă în timpul curăţeniei la domiciliu.

Curăţenia la domiciliu este un prilej pentru gospodine de a reamenaja, de a scăpa de lucrurile vechi şi de a le înlocui cu altele noi. Toate gospodinele ştiu ce au de făcut când vine vorba despre curăţenia la domiciliu.

 

 

Iată şi câteva greşeli pe care le faci fără să îţi dai seama.

 

 

Curăţenie la domiciliu – greşeala #1: Speli geamurile când e soare afară

Cum vezi soare afară, cum te gândeşti că este ziua ideală pentru a spăla geamurile. Nu e chiar aşa. Fiind cald afară, geamurile se vor usca prea repede şi vor rămâne dâre. Cel mai potrivit moment pentru a şterge geamurile e când este înnorat. Iar dacă vrei să fii în ton şi cu moda eco, cea mai bună soluţie de curăţat geamurile se prepară din 50 ml de oţet combinat cu 500 ml de apă şi câteva picături de lichid de spălat vase. Foloseşte o lavetă de microfibră.

 

 

 

Curăţenie la domiciliu – greşeala # 2: Freci prea tare

Când e vorba de pete, gospodinele freacă respectivul loc cât pot de tare, în speranţa că vor reuşi să scoata faţa. E adevărat că apa minerală sau sifonul fac bine ţesăturilor canapelelor şi te ajută să scoţi petele, însă dacă freci temeinic, nu faci altceva decât să favorizezi pătrunderea petei şi mai mult în ţesătură. Înmoaie cârpa şi freacă încet. Cum vezi că s-a murdărit puţin carpa, fie o clăteşti, fie schimbi porţiunea cu care freci, astfel încât acesta să fie tot timpul curată.

 

 

 

Curăţenie la domiciliu – greşeala # 3: Dai cu spray de mobilă pe toată suprafaţa

Potrivit unor sondaje, 99% dintre gospodinele chestionate au declarat că împrăştie spray-ul pe toata suprafaţa mobilei când o curăţă de praf. În primul rând, procedând aşa consumi mai mult produs. În al doilea rând, până ajungi să ştergi toată suprafaţa, crema se imprimă pe lemn, se usucă, devine cleioasă şi mai greu de întins. În funcţie de produsul folosit, pot rămâne şi pete. Cel mai bine este să pulverizaţi conţinutul pe cârpă şi apoi să ştergeţi.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu