Shop
Ultimele 100 de articole

Vrei o memorie buna? 6 sfaturi ca sa retii mai multe

08 februarie 2019, , Vizualizări:
memorie buna

Exerseaza-ti vederea periferica pentru a avea o memorie buna

Stai jos pe o banca sau la tine in masina. Uita-te fix inainte si nu iti misca ochii. Concentreaza-te la tot ce poti vedea fara a iti misca ochii. Cand ai terminat, scrie pe o lista tot ce ai vazut. Apoi repeta exercitiul si incearca sa  vezi daca observi si alte lucruri. Oamenii de stiinta au aratat ca acetilcolina, cruciala pentru concentrare si memorie, scade in cazurile pierderilor de memorie si este absenta in cazul pacientilor ce sufera de Alzheimer. Aceasta activitate ajuta eliberarea controlata de acetilcolina in creier printr-un exercitiu vizual si de memorie.

 

 

Invata sa canti la un instrument, ca sa ai o memorie buna

Este momentul foarte bun sa inveti instrumentul care ti-a placut intotdeauna. Cantatul la un instrument te ajuta sa exersezi mai multe functii relationate ale creierului: ascultarea, sincronizarea miscarilor si traducerea notelor muzicale in  muzica.

 

 

Ca sa te bucuri de o memorie buna, rezolva puzzle-uri

Nu este suficient unul de 100 de piese. Ai avea nevoie de minimum 500 de piese. Chiar daca e un joc plictisistor, puzzle-ul poate sa iti ajute creierul. Rezolvarea unuia implica anumite decizii vizuale despre fiecare piesa si locul ei. Implica rotirea vizuala a pieselor, manipularea lor si focusarea atentiei la implicarea unei parti mici intr-un intreg mare. Si recunoaste ca la sfarsit ai o satisfactie ca ai reusit sa rezolvi asa o provocare.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu