Salazion – Tratament
Salazionul poate disparea fara tratament. Medicul poate recomanda comprese calde deasupra pleoapei (timp de 10 minute). Acestea ajuta la drenarea glandelor blocate. Spala-te bine pe maini inainte sa-ti atingi ochiul. De asemenea, este chiar recomandat sa nu te atingi mereu pe zona respectiva si mai ales cu mana nespalata. Medicul mai poate recomanda masarea usoara a nodulului de cateva ori pe zi. In niciun caz nu stoarce salazionul.
In functie de situatie, medicul poate recomanda tratament cu antibiotic, creme si picaturi speciale. Iar daca in urma acestora salazionul nu dispare, se poate ajunge la injectii cu corticosteroizi sau interventii chirurgicale.
Salazion – Complicatii
Salazionul nu creeaza, de obicei, complicatii. Insa, daca este de dimensiuni mari, acesta poate presa pe cornee, creand iregularitati la suprafata ochiului, inclusiv astigmatism. Acest lucru poate conduce la blurarea vederii.
Te mai poate interesa si: Boli de ochi: Cum sa recunosti simptomele unor probleme oculare
Salazion – Prevenire
Salazionul poate fi prevenit cu o igiena temeinica. Ai grija sa fii spalat pe maini de fiecare data cand atingi ochii. Nu apropia de ochi obiecte murdare. Atentie sporita la lentilele de contact.
Daca suferi de o anumita boala care poate favoriza aparitia salazionului, urmeaza intocmai instructiunile medicului.
Surse: barraquer.com, allaboutvision.com, healthline.com
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025