Motivul SURPRINZATOR pentru care trebuie sa dormi mereu pe partea STANGA - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Motivul SURPRINZATOR pentru care trebuie sa dormi mereu pe partea STANGA

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Motivul SURPRINZATOR pentru care trebuie sa dormi mereu pe partea STANGA
dormi pe partea stanga

Somnul are un impact extraordinar asupra starii generale de sanatate. Calitatea si durata somnului iti afecteaza nivelul de energie, starea de spirit, abilitatea de a gestiona stresul si ascutimea mintii.

Iar pozitia in care dormi are legatura cu toate acestea. Dormitul in pozitia corecta este benefica si pentru sanatatea pielii, a digestiei si a celorlalte functii ale corpului.

Pe ce parte ar trebui sa dormi?

Oamenii de stiinta au descoperit ca o pozitie neadecvata de somn poate influenta negativ digestia, iar daca dormi pe partea recomandata va ajuta procesul de descompunere a alimentelor.

Iar ei sustin ca dormitul pe partea stanga este alegerea castigatoare. In plus, ei recomanda persoanelor care au astm sa evite culcatul pe spate.

Citeste si: 8 pozitii de somn si cum iti afecteaza acestea sanatatea

De ce ar trebui sa dormi pe partea stanga?

Specialistii in sanatate sustin ca dormitul pe partea stanga este cea mai buna pozitie de somn si aduc si argumente pentru care ar trebui sa procedezi astfel. De exemplu, imbunatateste digestia si circulatia sangelui, scade intensitatea durerilor de spate si creste eficacitatea sistemului limfatic.

In plus, atunci cand dormi pe partea stanga organele interne raman in pozitia naturala. Chiar si femeile insarcinate ar trebui sa se odihneasca asa pentru o circulatie optima a sangelui.

Neurochirurgul, Dr. Hooman Melamed, spune ca 80% dintre persoanele care se confrunta cu dureri de spate vor experimenta dureri mai mari din cauza pozitiei in care dorm.

Cu alte cuvinte, pozitia necorespunzatoare de somn poate cauza dureri de spate sau gat, probleme la stomac sau imbatranire prematura.

In afara de dormitul pe partea stanga, medicii recomanda o durata a somnului de cel putin opt ore, de vreme ce lipsa somnului poate cauza numeroase probleme de sanatate.

In filmuletul de mai jos, doctorul John Duillard ce se intampla exact in corpul si organele interne atunci cand dormi pe partea stanga.

Sursa: yourhealthremind.com

foto: Pixabay.com

Cuvinte cheie:
Data articol: 25/04/2022