Care este cea mai buna pozitie de dormit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Care este cea mai buna pozitie de dormit

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Care este cea mai buna pozitie de dormit
alimente pe care sa le mananci inainte de culcare

Pozitia in care dormi poate avea o influenta covarsitoare asupra starii tale de bine. Dormitul ghemuit cauzeaza tensiune in muschi, in timp ce o pozitie gresita a gatului in timpul somnului poate duce la intepenirea muschilor gatului. Fiecare pozitie in somn – pe burta, spate ori pe o parte – are plusurile si minusurile sale. Iata-le:

 

  1. Pe burta

Poate fi o pozitie buna pentru a elimina sforaitul insa se spune despre ea ca este cea mai proasta alegere in care sa dormi. Gatul va fi sub presiune in vreme ce curba naturala a coloanei vertebrale va fi afectata, ceea ce poate genera dureri de spate. Daca este pozitia ta de somn atunci pune o perna mica sub coapse astfel incat linia naturala a coloanei sa nu fie modificata. Ori, poate ca este timpul sa testezi o alta pozitie.

 

  1. Pe o parte

Este o pozitie excelenta de dormit. Ca un fapt divers, multi oameni sustin ca prefera sa se odiheasca astfel. Este recomandata femeilor insarcinate si celor care se confrunta reflux gastric in timpul somnului – pentru a li se imbunatati circulatia. Este bine ca in timpul somnului sa treci de pe o parte pe alta pentru a evita ca o anumita zona a corpului sa fie stresata. Daca nu te simti confortabil sa dormi pe o parte incearca sa iei o perna intre picioare astfel incat soldurile sa fie aliniate.

Partea mai putin placuta este legata de faptul ca iti pot amorti bratele in timpul somnului. Muschii si nervii gatului si ai umerilor pot fi stresati asa ca daca ai probleme in aceste zone s-ar putea ca pozitia pe o parte sa nu fie buna pentru tine.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 17/05/2015