Shop
Ultimele 100 de articole

Jocuri de memorie: Cum sa-ti antrenezi creierul zilnic

22 octombrie 2020, , Vizualizări:
jocuri de memorie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - brain-1773892_1280

Jocurile de memorie sunt foarte importante pentru pastrarea in forma a creierului. Ca orice muschi, daca nu este „lucrat”, creierul isi pierde din capacitate. Iata cateva exemple de jocuri de memorie pe care le poti utiliza in fiecare zi ca sa-ti antrenezi creierul.

Jocuri de memorie: Numeste culoarea

Scrie in calculator cuvintele „negru, albastru, verde, rosu, galben” de mai multe ori, folosindu-te de culori diferite. Apoi rosteste numele culorii cu care e scris cuvantul si nu cuvantul in sine. Repeta acest exercitiu de cate ori ai un moment de respiro si vei simti ca memoria incepe sa ti se imbunatateasca. Daca timpul iti permite, a doua zi poti schimba culorile.

Jocuri pentru memorie: Numara invers

Daca vrei ca creierul tau sa functioneze la cote maxime, da-i de lucru. Incearca aceste exercitii si o sa simti o imbunatatire a performantelor tale de memorare.

Ziua 1: numara invers de la 200, din 5 in 5.

Ziua 2: numara invers de la 150, din 7 in 7.

Ziua 3: numara invers de la 100 din 3 in 3.

Apoi repeti experimentul.

Jocuri de memorie: „Cele 7 cuvinte”

Testeaza-ti creativitatea si scrie o poveste folosindu-te de doar 7 cuvinte. Repeta zilnic acest exercitiu care te va ajuta nu numai sa-ti imbunatatesti memoria, dar te va urca in clasamentul celor mai buni povestitori din retelele de socializare care reusesc sa spuna mult in putine cuvinte.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.