4 tipuri de carne care te pot trimite la spital - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

4 tipuri de carne care te pot trimite la spital

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 4 tipuri de carne care te pot trimite la spital
tipuri de carne - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - charcuterie-338498_1920

Daca nu esti atent, carnea te poate imbolnavi. Iata 4 tipuri de carne care te pot trimite la spital.

1. Carnea de pui

Puiul este consumat in diverse forme si poti avea de suferit daca nu esti atent. Carnea de pui poate fi contaminata cu Salmonella si Clostridium, iar riscul cel mai mare il are carnea semipreparata. Opteaza pentru carnea proaspata de pui pe care sa o cumperi numai din locurile sigure.

Citeste si: Atentie! Ce carne mananca copilul tau?

2. Carnea de vita

E.coli si Salmonella sunt pericolele din carnea de vita. Pentru a evita neplacerile, cumpara carnea numai din locurile avizate. Contaminarea cu E.coli si Salmonella duce la probleme serioase cu sanatatea si pun chiar viata in pericol.

Atentie si la locul in care pastrati carnea, precum si la prepararea ei. Caldura de afara poate duce la alterarea preparatelor si la inmultirea bacteriilor daunatoare.

3. Carnea de curcan

Clostridium si Salmonella sunt amenintarile din carnea de curcan, in special daca acesta nu este manevrata corespunzator sau este lasata prea mult timp la temperatura camerei. Ai grija unde pui carnea, spala-te pe maini corespunzator, evita sa tai carnea cu un cutit cu care ai curatat legume fara sa-l speli in prealabil si invers. In acest fel eviti contaminarea incrucisata.

Nu rata nici: Cat de sanatoasa este carnea de miel?

4. Friptura

Chiar daca este preparata corespunzator carnea fripta poate fi supusa unor agenti patogeni precum stafilococul auriu sau clostridium. Daca nu manevrezi corespunzator carnea sau daca utilizezi aceleasi ustensile si pentru carnea cruda si pentru carnea preparata, pericolul de contaminare este iminent. Spala-te pe maini de fiecare data cand utilizezi carne preparata sau carne cruda, spala ustensilele pe care le utilizezi. Tine carnea nepreparata la rece si pe cea preparata undeva unde sa nu intre in contact cu agenti patogeni.

Data articol: 16/03/2021