Cat de sanatoasa este carnea de miel? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cat de sanatoasa este carnea de miel?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cat de sanatoasa este carnea de miel?
Cat de sanatoasa este carnea de miel

In general, mesele de Paste romanesc au, in centrul lor, ca “piesa de rezistenta”, mielul. Nu toata lumea consuma miel; exista persoane pe care le deranjeaza si mirosul acestui tip de carne, in timp ce alte persoane adora mielul preparat sub orice forma si-l consuma cu mare placere ori de cate ori au ocazia. Indiferent daca suntem consumatori mari sau moderati de carne de miel, iata ce este bine sa stim despre acest subiect, avand in vedere ca se apropie perioada de varf a consumului acestui fel de carne. Asadar, cat de sanatoasa este carnea de miel?

1. Mielul este o carne sanatoasa? – FALS

Mielul nu a ajuns inca la maturitate, motiv pentru care sistemul sau enzimatic  nu este definitivat. Ca atare, el contine o cantitate destul de mare de toxine  pe care organismul uman o ingereaza si careia trebuie sa-i faca fata cu greu la momentul digestiei. Carnea de miel este foarte greu de digerat de catre aparatul nostru digestiv, motiv pentru care multe persoane ajung la Camera de Garda a spitalelor in urma unei mese copioase cu carne de miel.

2. Decat carne de miel, mai bine carne de oaie? – ADEVARAT

Oaia este o carne mult mai sanatoasa decat carnea de miel si o puteti alege oricand in favoarea celui din urma. Atentie, insa, la persoanele care au probleme cu colesterolul, deoarece carnea de oaie poate fi o carne grasa, de cele mai multe ori. Totusi, ea poate fi curatata de tot ce inseamna grasime si o puteti consuma astfel degresata cat de des doriti.

Citeste si: 7 metode simple de gatit pe care trebuie sa le stii ca sa fii sanatos

3. Mielul in combinatie cu verdeturi este mai usor de digerat? – ADEVARAT

Friptura de miel la cuptor este un fel de mancare mult mai greu si toxic decat ciorba de miel sau stufatul. Verdeturile din aceste tipuri de mancaruri ajuta sistemul nostru digestiv sa faca fata mai usor intregului proces de digestie la care este supus in urma consumului de miel. Chiar si friptura de miel devine mai putin toxica daca alaturi puneti drept garnitura o lingura de spanac sau salata verde.

4. Consumul de alcool in combinatie cu mielul ajuta digestia? – FALS

Carnea de miel in sine vine cu aport mare de toxine care solicita profund ficatul si pancreasul, la care, daca adaugam si alcool, avem toate sansele ca aceste organe sa intre in colaps. Ele nu pot face fata unei combinatii fatale, ca cea dintre miel si alcool, motiv pentru care se pot face destul de usor indigestii sau – si mai grav – pancreatite.

5. Carnea de miel si ouale rosii, combinatie daunatoare? – ADEVARAT

Nicio masa de Paste nu e completa fara oua rosii. Insa limitati-va la unul singur, mai ales daca stiti ca in menu-ul dumneavoastra urmeaza feluri care contin carne de miel sau alte feluri care contin si ele oua (salate de boeuf, cozonaci, prajituri, drob etc). Combinatia oua-miel este foarte grea pentru sistemul digestiv. Evitati consumul excesiv al ambelor alimente.

Nu rata nici: Atentie! Ce carne mananca copilul tau?

Cat de sanatoasa este carnea de miel – Sfaturi utile

Cuvantul care ar trebui sa caracterizeze masa de Paste este MODERATIE. Bucatele romanesti specifice unei mese de Paste sunt mult mai grele decat cele specifice mesei de Craciun! Nu incarcati stomacul pana la refuz si evitati combinatiile care va pot dezechilibra intregul sistem digestiv. In general, cand mancam foarte multe feluri la aceeasi masa (aperitive, ciorbe, fripturi, salate cu maioneza, prajituri, bauturi alcoolice) e foarte posibil ca la sfarsitul acestui festin sa ne astepte, in cel mai fericit caz, o indigestie. Evitati sa dati copiilor preparate care contin carne de miel!

Special pentru iubitorii acestui tip de carne: cel mai bun miel este mielul de Dobrogea. Daca totusi nu aveti posibilitatea sa cumparati un miel autentic dobrogean, orientati-va catre un miel care a crescut in zona muntoasa (este cel mai bun inlocuitor). Cum recunoasteti mielul de Dobrogea? Dupa culoare: carnea unui miel de Dobrogea este alba-roz (cei crescuti in alte zone au carnea mult mai inchisa la culoare).

Imagine de SnaXXy de la Pixabay

Data articol: 19/03/2021