Exercitii fizice: 4 greseli pe care le faci la sala - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Exercitii fizice: 4 greseli pe care le faci la sala

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Exercitii fizice: 4 greseli pe care le faci la sala
greseli pe care le faci la sala
Credit foto: Depositphtos.com

Oamenii au inceput sa realizeze importanta exercitiilor fizice. Insa din cauza lipsei experientei, pentru multi dintre ei exercitiile fizice se transforma in cosmar. Multe persoane merg la sala avand o idee vaga despre exercitiile fizice pe care ar trebui sa le faca, insa nu stiu mai nimic despre cum sa le execute corect. Iar daca banii nu le ajung si pentru angajarea unui antrenor personal, acesti oameni ajung sa se accidenteze mai mult sau mai putin grav.

Efectele acestei accidentari nu sunt greu de imaginat: in primul rand trebuie sa renunte la antrenament pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp si, in al doilea rand, s-ar putea sa ajunga la concluzia ca exercitiile fizice nu sunt pentru ei si sa renunte pentru totdeauna la ele. Iata cele mai comune greseli pe care le fac oamenii in sala si cum pot fi ele evitate.

Prima greseala in exercitii fizice – Nu te incalzesti!

In momentul in care ajung la sala, cei mai multi dintre oamenii neexperimentati sunt pusi pe fapte mari si incep sa se antreneze imediat. Acesta este momentul in care apar si primele accidentari intrucat muschii nu sunt elastici, iar incheieturile nu sunt la fel de mobile cum devin peste cateva minute de miscare.

Solutia: Exercitiile de stretching au fost create tocmai pentru a pregati muschii pentru activitatile intense ce vor urma.

Citeste si: 5 exercitii fizice pe care le faci gresit si care te pot rani

Exercitiile fizice precum genuflexiunile pot cauza dureri la genunchi

Multi oameni se plang de dureri la genunchi si de cele mai multe ori cauza acestora este executia inadecvata a genuflexiunilor. In cazul in care genunchiul nu este orientat deasupra labei piciorului nu muschii fesieri vor fi lucrati, ci genunchiul.

Solutia: Ai grija ca genunchiul sa fie aliniat cu directia talpilor.

Spatele este pus in pericol din cauza pozitiei deficitare a corpului in timpul exercitiilor fizice

In cazul in care faci genuflexiuni cu greutati si apleci trunchiul prea mult inainte pui presiune pe coloana, ceea ce poate duce si la o hernie de disc.

Solutia: Mentine spatele drept pe timpul executiei exercitiului. In plus, nu folosi greutati prea mari care te impiedica sa lucrezi intr-un mod corect. Importanta este calitatea executie si nu cantitatea greutatii.

Nu rata nici: Top 4 exercitii fizice care reduc durerea cronica

Jogging-ul pe un plan declinat te poate rani

Nu ai nici un beneficiu daca sprintezi in panta. De fapt, te-ai putea chiar rani. Gandeste-te ce s-au putea intampla daca aluneci sau te rasucesti din greseala: genunchiul si glezna sunt puse in pericol.

Solutia: Sprinteaza in plan inclinat daca tot vrei sa adaugi ceva programului de exercitii fizice. Acest exercitiu iti intaresti muschii fesieri.

foto: Depositphtos.com

Data articol: 29/03/2023