Shop
Ultimele 100 de articole

Cum te poate ajuta yoga daca ai probleme cu somnul

07 noiembrie 2019, , Vizualizări:
media_146131502589069400

Daca te prinde ora 3 noaptea, iar tu inca mai numeri oite, cele 8 ore de somn neintrerupte fiind doar o poveste frumoasa pentru tine, atunci yoga te-ar putea ajuta.

Pe termen scurt odihna insuficienta, dupa cum avertizeaza cercetatorii de la Harvard, afecteaza gandirea, starea de spirit si abilitatea de a retine informatii si poate creste riscul pentru diferite accidente.

Cum te poate ajuta yoga

Pe termen lung consecintele sunt si mai grave si includ obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare si decesul prematur. Un alt studiu recent confirma ca 7 nopti consecutive de somn insuficient poate duce la peste 700 de mutatii genetice. Daca nu reusim sa ne inlocuim si odihnim celulele vechi, bolile degenerative sunt fara doar si poate urmatorul pas.

Somnul de calitate, la fel ca si mancarea plina in nutrienti sau exercitiile fizice reprezinta nevoi de baza ale corpului. Specialistii recomanda intre 7-9 ore de somn pe noapte pentru persoanele intre 18-64 de ani si 7-8 ore pentru adultii peste 65 de ani. Daca nu reusesti sa te odihnesti cel putin 7 ore pe noapte, ar fi cazul sa-ti schimbi stilul de viata si sa vizitezi un medic, deoarece aceasta problema ar putea ascunde probleme la nivel psihologic.

Exista numeroase modalitati prin care putem reface ciclul de somn. O dieta echilibrata, exercitiile fizice regulate si utilizarea redusa a gadget-urilor electronice sunt un punct minunat de plecare. Insa studiile arata ca activitatile meditative si de relaxare cum este exemplul yoga ne poate ajuta sa ne odihnim mai profund. Iata cate argumente solide, dovedite stiintific care pozitioneaza yoga in categoria celor mai bune remedii naturale de a ne rezolva problemele de somn.

Citeste continuarea pe kfetele.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax