Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa reduci inflamatia cronica din organism. N-are legatura cu alimentatia

13 mai 2021, , Vizualizări:
Cum sa reduci inflamatia - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - nurse-2141808_1920

Cercetatorii studiaza atent cauzele obezitatii, diabetului, bolilor cardiovasculare si depresiei. Se pare ca un punct comun al tuturor acestor afectiuni este inflamatia cronica a organismului.

Spre deosebire de inflamatia acuta, care este temporara si chiar benefica organismului pentru ca ne protejeaza de infectii, inflamatia cronica are loc atunci cand sistemul imunitar ramane pornit si continua sa trimita la „razboi” celule ce ajung la strice organismul, in loc sa-l protejeze.

Desi alimentatia este si ea foarte importanta, nu este singurul element care poate preveni inflamatia cronica.

Iata 7 modalitati sa reduci inflamatia cronica in organism care n-au legatura cu alimentatia, potrivit lui Kellyann Petrucci, naturopat, nutritionist specializat in inflamatiile organismului.

Evita antibioticele si medicamentele impotriva aciditatii

Aceste medicamente pot tulbura sanatatea intestinala si pot distruge flora bacteriana care regleaza sistemul imunitar. Daca aceste bacterii sunt afectate, sistemul imunitar trimite raspuns ce genereaza inflamatia intestinelor, iar acest lucru afecteaza peretii intestinali. Acestia emit toxine care, la randul lor, genereaza raspuns al sistemului imunitar si astfel se ajunge la o inflamatie generalizata in tot organismul.

Respecta relatia minte-corp

Cercetarile au arata ca o simpla meditatie, alaturi de alte elemente minte-corp (yoga, tai chi) pot imbunatati simtitor starea de sanatate. Terapiile minte-corp reduc markerii de inflamatii in organism. Nu este nevoie de ore intregi de meditatii. Sunt suficiente 5-10 minute pe zi.

Citeste si: 11 reguli alimentare ca sa reduci inflamatiile din corp

Fa miscare regulat

Un grup de cercetatori a urmarit peste 4000 de persoane de varsta mijlocie timp de 10 ani. Ei au concluzionat ca indiferent de greutatea participantilor la studiu si de indexul masei corporale al acestora, persoanele care faceau cel putin doua ore si jumatate de exercitii fizice moderate pe saptamana si-au redus markerii de inflamatie in organism cu cel putin 12 la suta.

Redu expunerea la toxine

Cand sistemul imunitar intalneste substante straine – inclusiv toxine din mediul inconjurator – poate genera raspuns inflamator. De aceea este foarte indicata detoxifierea corpului, prin hrana naturala, fara pesticide si ierbicide, si produse naturale de ingrijire a corpului.

Te mai poate interesa: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.