Shop
Ultimele 100 de articole

Cele mai mari mituri despre cancer

09 iunie 2020, , Vizualizări:
mituri despre cancer - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bowl-240214_1280

Cancerul este o afectiune terifianta. Insa in ciuda tuturor campaniilor publice de sanatate legate de diverse forme de cancer exista o multime de mituri. Iata cateva dintre ele:

 

  1. Cancerul inseamna condamnare la moarte

Din fericire, acesta este un mit fals. Nu toate formele de cancer inseamna, automat, pierderea vietii. Unele sunt mai periculoase decat altele – cancerul pancreatic are cea mai ridicata rata de mortalitate, iar cel la prostata cea mai scazuta, insa numai daca este tratat in faza incipienta. De altfel, multe forme de cancer sunt tratabile si chiar vindecabile, daca sunt descoperite la timp.

 

 

  1. Doar oamenii bolnavi fac cancer

Bineinteles, exista anumiti factori care cresc riscul de a dezvolta cancer – fumatul, expunerea la soare insa si cei mai sanatosi oameni se pot imbolnavi. Indiferent de cat de multi napi vei manca ori cat de multe exercitii fizice vei face tot exista riscul sa faci cancer. Tocmai de aceea este atat de importanta detectia in faza incipienta.

 

 

  1. Cancerul de piele nu-i periculos

Adevarul este ca daca este descoperit devreme, cancerul de piele poate fi destul de usor de tratat. De fapt, in ultimii 5 ani are cea mai redusa rata de mortalitate dintre toate formele de cancer. Asta nu inseamna ca nu este periculos sau ca nu ar trebui sa dai doi bani pe protectia solara. Insa mai multe forme de cancer de piele melanomul este cel mai rar insa si cel mai periculos. De altfel, cele mai multe decese inregistrate din cauza cancerului de piele au la baza melanomul – de obicei. Melanomul este, de obicei, legat de expunerea excesiva la soare. Asadar, nu uita niciodata de crema de protectie intrucat cancerul de piele poate fi mortal.

 

 

  1. Nodulul inseamna cancer

Un nodul la san sau oriunde altundeva in corp nu inseamna automat ca ai cancer. Pot fi multiple cauze, unele din ele total inofensive care sa-ti produca noduli. Insa doar pentru ca nu sunt cancerigeni nu inseamna ca trebuie sa-i ignori. Daca gasesti un nodul mergi si vorbeste cu medicul de familie.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.