Cu siguranta speli fructele si legumele inainte sa le consume. Insa esti sigur ca o faci cum trebuie?
Chiar daca speli fiecare produs in parte, sub jet puternic de apa, cateva secunde, tot nu e de ajuns. Bacteriile vor continua sa se dezvolte si vor distruge alimentele respective. In plus, nu vei scapa in totalitate de murdarie si pesticide.
Iata cea mai buna modalitate sa speli fructele si legumele.
Cum depozitezi fructele si legumele
Pastreza fructele si legumele in pungi de plastic. Ai grija sa nu strangi foarte bine punga pentru a tine departe umezeala si a impiedica aparitia mucegaiului.
Cum speli fructele si legumele
Tine fiecare produs sub jet de apa rece timp de 30-60 de secunde. Ti se va parea mult prea mult, insa bacteriile si germenii de pe o singura rosie te pot imbolnavi.
In timp ce clatesti fructele si legumele, foloseste-ti palmele pentru a freca usor coaja. Nu freca prea tare ca sa rupi coaja, ci suficient de ferm. O perie speciala pentru legume si fructe sau o periuta de dinti curata iti pot fi de ajutor pentru broccoli sau conopida, mere etc. Dupa utilizare, poti curata periile in masina de spalat vase.
Este indicat sa speli si portocalele, ananasul si pepenele, chiar daca vei indeparta coaja. Atunci cand vei taia aceste fructe cu cutitul, daca coaja este nespalata, bacteriile de pe ea pot ajunge pe pulpa fructului.
Unele legume, precum cele cu frunze verzi (kale, spanac etc.) trebuie scufundate in apa pentru ca murdaria de pe ele sa fie indepartata.
Curatate corespunzator, fructele si legumele pot fi “eliberate” de pana al 98% din bacterii.
Sursa: menshealth.com
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!