Shop
Ultimele 100 de articole

Ce vitamine trebuie să consumi dacă suferi de anemie?

26 mai 2019, , Vizualizări:
vitamine anemie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com _ yogurt-2104327_1920

Dacă vă simțiți mai tot timpul obosit, slăbit, moleșit, lipsit de vitalitate și chiar amețit, cel mai probabil suferiți de anemie. Anemia este o afecțiune foarte frecventă care poate face dificilă îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi. În termeni medicali, anemia este o afecțiune care apare atunci când organismul nu are suficiente globule roșii. De asemenea, apare ca urmare a hemoglobinei scăzute. Hemoglobina face parte din celulele sanguine și se ocupă cu transportul oxigenului în organism.

Tipuri de anemie și cauzele lor

Există mai multe tipuri diferite de anemie. Cea mai frecventă formă de anemie este anemia cu deficit de fier, dar unele persoane mai pot suferi și de siclemie sau anemie cu celule în seceră sau anemie cu deficient de vitamine.

Când suferiți de anemie, organele nu pot funcționa corect deoarece nu primesc suficient oxigen și astfel vă veți simți obosit, veți avea dificultăți de respirație, dureri de cap și chiar palpitații ale inimii. În special, femeile aflate la vârsta fertilă sunt cel mai frecvent afectate de anemie din cauza pierderii de sânge în timpul menstruației. De asemenea, și femeile însărcinate suferă de anemie la un moment dat, deoarece fătul consumă majoritatea depozitelor de fier din organism.

În ceea ce privește cauzele anemiei, există o serie de motive. În primul rând, persoanele care suferă de unele boli cronice sunt adesea susceptibile la anemie.

Alte cauze includ un regim alimentar sărac, pierderea de sânge, precum și consumul excesiv de medicamente.

Deoarece măduva osoasă depinde de fier pentru a crea hemoglobină, nivelurile scăzute de fier sunt cea mai frecventă cauză a anemiei cu deficit de fier. În plus, organismul nostru are nevoie de vitamina B12 pentru a crea celule sanguine sănătoase. Fără suficientă vitamina B12 din dieta noastră, numărul de celule sanguine poate fi scăzut. Aceasta este o altă cauză comună a anemiei.

Referitor la anemia cu celule în seceră, aceasta este o afecțiune moștenită, care afectează pacienții încă de la naștere și face ca celulele roșii din sânge să aibă o formă neregulată și să moară devreme, ceea ce înseamnă că o persoană care suferă de acest tip de anemie nu va avea niciodată suficiente celule sanguine roșii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu