Shop
Ultimele 100 de articole

Ce vitamine trebuie să consumi dacă suferi de anemie?

24 septembrie 2018, , Vizualizări: 710
vitamine anemie

Dacă vă simțiți mai tot timpul obosit, slăbit, moleșit, lipsit de vitalitate și chiar amețit, cel mai probabil suferiți de anemie. Anemia este o afecțiune foarte frecventă care poate face dificilă îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi. În termeni medicali, anemia este o afecțiune care apare atunci când organismul nu are suficiente globule roșii. De asemenea, apare ca urmare a hemoglobinei scăzute. Hemoglobina face parte din celulele sanguine și se ocupă cu transportul oxigenului în organism.

 

Tipuri de anemie și cauzele lor

Există mai multe tipuri diferite de anemie. Cea mai frecventă formă de anemie este anemia cu deficit de fier, dar unele persoane mai pot suferi și de siclemie sau anemie cu celule în seceră sau anemie cu deficient de vitamine.

Când suferiți de anemie, organele nu pot funcționa corect deoarece nu primesc suficient oxigen și astfel vă veți simți obosit, veți avea dificultăți de respirație, dureri de cap și chiar palpitații ale inimii. În special, femeile aflate la vârsta fertilă sunt cel mai frecvent afectate de anemie din cauza pierderii de sânge în timpul menstruației. De asemenea, și femeile însărcinate suferă de anemie la un moment dat, deoarece fătul consumă majoritatea depozitelor de fier din organism.

În ceea ce privește cauzele anemiei, există o serie de motive. În primul rând, persoanele care suferă de unele boli cronice sunt adesea susceptibile la anemie.

Alte cauze includ un regim alimentar sărac, pierderea de sânge, precum și consumul excesiv de medicamente.

Deoarece măduva osoasă depinde de fier pentru a crea hemoglobină, nivelurile scăzute de fier sunt cea mai frecventă cauză a anemiei cu deficit de fier. În plus, organismul nostru are nevoie de vitamina B12 pentru a crea celule sanguine sănătoase. Fără suficientă vitamina B12 din dieta noastră, numărul de celule sanguine poate fi scăzut. Aceasta este o altă cauză comună a anemiei.

Referitor la anemia cu celule în seceră, aceasta este o afecțiune moștenită, care afectează pacienții încă de la naștere și face ca celulele roșii din sânge să aibă o formă neregulată și să moară devreme, ceea ce înseamnă că o persoană care suferă de acest tip de anemie nu va avea niciodată suficiente celule sanguine roșii.

 

Care sunt cele mai recomandate vitamine pentru anemie?

Dacă prezentați simptome de anemie, folosirea unui supliment de vitamine sau multivitamine care conține vitamina B12 și fier este o opțiune bună de tratament. Multe cazuri de anemie sunt ușoare și unele, ca și cele din timpul sarcinii, sunt chiar clasificate ca fiind absolut normale. Cu toate acestea, dacă aveți simptome severe, persistente, este recomandat să consultați medicul.

Dacă ați fost diagnosticat anterior cu o formă de anemie ușoară, administrarea unor multivitamine este indicată. Cu toate acestea, dacă prezentați simptome de anemie pentru prima dată, va trebui să vă prezentați la medic pentru  a vă asigura că responsabilă pentru aceste simptome nu este o altă afecțiune medicală.

Cel mai bun supliment de vitamine pentru combaterea anemiei este cel care include niveluri adecvate de vitamina B12 și fier.

Cercetările au arătat, de asemenea, că vitaminele A, C, E și acidul folic sunt deosebite de importante pentru sănătatea organismului. De exemplu, vitamina A îmbunătățește capacitatea organismului de a absorbi fierul. Prin urmare, un supliment de multivitamine poate fi mai benefic decât un supliment de fier.

Amintiți-vă că laptele poate împiedica absorbția fierului. Prin urmare, evitarea produselor lactate timp de până la 60 de minute după ce ați luat un supliment vă va ajuta să absorbiți cât mai mult fierul. În plus, vitamina C ajută la absorbția fierului, așa că este indicat să încercați să luați suplimentul cu un pahar de suc de portocale.

 

 

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
seo
Gradinita
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu