Previne cancerul
Ghimbirul contine antioxidanti puternici care ajuta la prevenirea cancerului. Un studiu arata ca ghimbirul poate incetini celulelor cancerigene si reduce riscul dezvoltarii cancerului la colon. De asemenea, aceasta planta poate ajuta la prevenirea altor forme e cancer precum cel la sani, plamani, piele, cancer pancreatic si la prostata. Adauga in mod regulat putin ghimbir la smoothie-ul de dimineata sau la ceai si de vei bucura de toate aceste beneficii ale sale pentru sanatate.
Imbunatateste sistemul imunitar
Consumul zilnic de ghimbir te poate proteja impotriva racelii si gripei in timpul sezonului rece. Planta este bogata in zinc, crom si magneziu care stimuleaza circulatia sangelui. Ghimbirul colaboreaza foarte bine cu lamaia, un alt produs excelent cand este vorba despre cresterea imunitatii.
Nu rata nici: Cum sa pastrezi ghimbirul proaspat mai mult timp
Imbogateste gustul alimentelor
Aroma sa spectaculoasa transforma ghimbirul intr-un ingredient de nadejde bucatarie. Datorita versatilitatii sale, planta poate fi adaugata la deserturi, la felul principal, la aperitiv sau in bautura.