Bolile de inima: Totul despre problemele cardio-vasculare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Bolile de inima: Totul despre problemele cardio-vasculare

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Bolile de inima: Totul despre problemele cardio-vasculare

Atunci cand se vorbeste despre bolile de inima oamenii se gandesc mereu la atacul de cord. Insa sunt foarte multe elemente care submineaza abilitatea inimii de a-si indeplini rolul, printre acestea numarandu-se boala arterei coronariene, cardiopatia sau aritmia.

 

Citeste mai departe pentru a vedea ce efecte produc bolile de inima organismului tau si cum sa recunosti avertismentele pe care ti le transmite organismul.

 

 

Bolile de inima netratate duc la infarct

Romania ocupa locul trei in lume la mortalitatea din cauze cardiovasculare, in conditiile in care, conform datelor statistice, doua decese din trei sunt provocate de afectiuni ale inimii si ale vaselor de sange. Infarctul este o intrerupere brusca a alimentarii muschiului inimii cu sange. Cauza acestui fenomen este blocarea arterelor coronariene, vasele responsabile cu alimentarea inimii cu sange. In cazul in care bolnavul primeste ajutor imediat poate fi salvat de la moarte.

Semnele atacului de cord:

– durere, presiune in piept

– disconfortul se raspandeste la spate, gura, gat sau brate

– greata, indigestie, arsuri la stomac

– slabiciune si anxietate

– puls rapid sau neregulat

Simptomele infarctului la femei

Femeile nu simt mereu durere in piep inaintea atacului de cord. Urmasele Evei au arsuri, oboseala mare si slabiciune, tuse si palpitatii. Aceste simptome nu trebuie ignorate. Cu cat intarzii mai mult inceperea tratamentului cu atat mai mult inima va fi afectata.

 

 

Afectarea arterelor coronariene intra in categoria bolilor de inima

Boala arterelor coronariene (acestea sunt infundate si ingustate, restrangand fluxul de sange spre inima) este precursoarea atacului de cord. Multi oameni nu stiu ca sufera de aceasta boala pana in momentul in care fac un infarct. Insa exista semnale care ar trebui sa atraga atentia suferindului, precum dureri repetate in piept cauzate de fluxul redus de sange. Aceasta durere este cunoscuta sub numele de angina pectorala.

 

 

Ce se intampla in cazul unui atac de cord, efectul unor boli de inima pe termen lung?

O placa de grasime se depune pe peretii vaselor de sange din inima si astfel se formeaza cheaguri care blocheaza fluxul normal al sangelui. Si astfel muschiul inimii nu mai primeste suficient sange. Fara un tratament imediat muschiul inimii poate avea de suferit sau poate fi chiar distrus.

 

 

 Nu astepta sa fii sigur ca suferi de o boala la inima

Cel mai potrivit sa tratezi un atac de cord este in momentul in care apar primele simptome. Daca astepti pentru a fi sigur s-ar putea ca rezultatul final sa fie o inima afectata pentru totdeauna sau chiar moartea. Daca crezi ca esti pe cale sa ai un infarct suna la salvare. Si nu incerca sa conduci tu pana la spital. In plus, personalul de pe salvare iti va acorda ajutorul imediat ce ajunge la tine.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 31/10/2018