Shop
Ultimele 100 de articole

Bolile de inima: Totul despre problemele cardio-vasculare

31 octombrie 2018, , Vizualizări:
bolile de inima

 

Stopul cardiac este vinovat de 50% din moartea celor care sufera de boli de inima

Stopul cardiac este vinovat pentru jumatate dintre mortile cauzate de bolile de inima, insa nu este acelasi lucru cu atacul de cord. Stopul cardiac apare in momentul in care intregul sistem cardiac se prabuseste cauzand astfel un puls neregulat si foarte rapid. Din cauza ritmului rapid, sangele poate fi pompat afara din corp. In cazul in care nu se restabileste un ritm normal al inimii moartea survine in cateva momente.

 

 

Si aritmia face parte din categoria bolilor de inima

Aritmiile cardiace sunt dereglari ale ritmului normal al inimii, fie sub raportul frecventei, fie sub cel al regularitatii frecventei cardiace, fie sub ambele. Astfel, aritmiile cardiace cuprind orice anomalie sau perturbatie in succesiunea normala de activare a miocardului. Aritmiile sunt, de cele mai multe ori, variatii ale ritmului cardiac si trec rapid. Insa unele forme ale bolii afecteaza inima care pompeaza mai putin sange ceea ce poate fi o problema pentru organism. Cel mai bine este sa mergi la un specialist in cazul in care observi ca inima ta nu bate normal.

 

 

Din bolile inimii face parte si cardiomiopatia

Cardiomiopatia este o boala grava care implica modificarea muschiului inimii si acesta nu mai functioneaza asa cum trebuie. Cadiomiopatia este cateodata asociata cu alte probleme cronice precum tensiunea arteriala ridicata precum si afectiunii ale valvelor inimii.

 

 

Insuficienta cardiaca este inclusa in bolile de inima

Insuficienta cardiaca apare atunci cand muschiul inimii nu mai pompeaza cantitatea de sange necesara organismului. Insuficienta nu inseamna ca inima nu mai pompeaza sange, ci ca nu mai lucreaza asa cum ar trebui. Odata cu trecerea timpului inima se va mari pentru a retine mai mult sange, pompeaza mai repede pentru a creste fluxul sangvin iar vasele de sange se ingusteaza. Muschiul inimii slabeste si astfel cantitatea de sange se reduce si mai mult. Cele mai multe cazuri de insuficienta cardiaca sunt rezultatul bolii coronariene si a atacurilor de cord.

 

 

Vino aici pentru a afla ce teste depisteaza eventualele probleme cardio-vasculare.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu