Bolile autoimune sunt pe un trend ascendent in ultimii ani, fara sa para ca si-au atins apogeul. Peste 80 de afectiuni au fost clasificate ca boli autoimune, iar lista este in crestere. Printre ele se numara artritele reumanoide, lupus, scleroze multiple, psoriasis si bolile tiroidei. Adesea implica sindromuri precum inflamatia, durerea, umflaturi si stare fizica proasta.
Bolile autoimune apar atunci cand sistemul imunitar – sistemul defensiv al organismului impotriva invadatorilor – devine confuz. Cu alte cuvinte, corpul lupta impotriva cuiva, indiferent ca este vorba despre infectii, toxine sau alergeni. Insa, armata imunitara nu poate face diferenta dintre un prieten si dusman. Propriile tesuturi sunt prinse in razboi si incheieturile, creierul, pielea sau altceva din corp devin victime.
De obicei, medicamentele sunt folosite in cazul bolilor autoimune. In multe cazuri ele salveaza viata bolnavilor. Cu toate acestea trebuie spus ca aceste pilule au si efecte secundare.
Insa bolile autoimune pot fi combatute si altfel daca gasesti cauza problemei si, apoi, sa-ti schimbi stilul de viata. Iata ce ai putea face:
- Adopta o dieta antiinflamatoare, consuma produse integrale
Concentreaza-te pe alimente antiinflamatorii precum peste salbatic bogat in omega 3, legume cu frunze verzi, turmeric si evita produsele inflamatorii precum zaharul si uleiul de porumb.
- Uita-te dupa infectiile ascunse
Acestea includ infectiile cu ciuperci, virusi, bacterii si Lyme. Un medic te poate ajuta sa le identifici si sa le elimini.
- Testeaza-te pentru boala celiaca si diverse alergii la mancare
Medicul tau de familie iti poate face un test de sange pentru a diagnostica boala celiaca, care apare atunci cand corpul tau are o reactie imuna la consumul de gluten. De asemenea, poate sa descopere daca ai alergii la anumite alimente precum soia sau lactate.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?