8 ganduri care nu te lasa sa dormi noaptea - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 ganduri care nu te lasa sa dormi noaptea

ganduri care nu te lasa sa dormi - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-zkwfz

5. Lipsa somnului o sa te doara

S-ar putea chiar sa iti faci griji cu privire la efectele secundare, negative ale unui somn insuficient. Desi este teribil pentru corpul tau si ai nevoie de somn pentru a te repara si a-ti reveni in fiecare zi, nu vei muri dupa o noapte nelinistita. Este normal ca oamenii sa aiba o noapte proasta din cand in cand. Nu insomnia provoaca efecte asupra sanatatii, ci celelalte complicatii care apar ca rezultat – cum ar fi depresia.

Nu rata nici: Nu poti sa dormi? Incearca aceste 15 trucuri simple pentru un somn usor

6. Trebuie sa ai opt ore pline de somn

Nu toata lumea trebuie sa doarma opt ore. Cantitatea de somn de care ai nevoie, variaza de la o persoana la alta si activitatile pe care le desfasoara intr-o zi. Daca ai consumat multa energie, ai muncit din greu si ai mancat mancare nesanatoasa toata ziua, probabil ai nevoie de opt ore bune. Cu toate acestea, daca ai fost moderat activ, fericit si ai mancat alimente cu valoare nutritională, vei fi bine doar cu sase ore.

7. Incercati din greu

Incearca mai tare? Intr-adevar? Cum functioneaza asta pentru tine? Daca stai acolo gandindu-te ca trebuie sa incerci mai mult sa adormi, opreste-te. Cu toata sinceritatea, trebuie sa incerci mai putin sau deloc. Da drumul la orice stres si angoasa din zi si intinde-te, odihneste-te! Somnul nu face bine daca doar te intinzi in pat si te stresezi mai mult despre faptul ca nu poti dormi.

Te mai poate interesa si: Vrei sa dormi bine? Iata 8 lucruri pe care sa nu le faci inainte de a te culca

8. Esti blestemat

Nu esti blestemat sau fermecat de o vraja a unui inamic. Este posibil sa nu gasesti masurile potrivite pentru un somn confortabil. S-ar putea sa fie nevoie doar sa schimbi cearsafurile, sa iei perne mai pufoase sau o saltea noua! Nu mai fi atat de dur cu tine si relaxeaza-te. Elibereaza stresul si angoasa din zi, lasati corpul – si mintea – sa se simta in largul lor.

Foto

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/09/2021