7 mituri false despre scaunul zilnic - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

7 mituri false despre scaunul zilnic

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 7 mituri false despre scaunul zilnic
scaun - WC - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Credit foto: Imagine de Lumpi de la Pixabay

Iata cele mai populare mituri false despre scaunul zilnic.

Excrementele trebuie sa aiba forma “S”

Scaunul zilnic are tot felul de forme si toate sunt normale: curbate, forma de sarpe, forma de carnat. Modul in care arata scaunul depinde de cat de multe fibre si cat de multa apa ai consumat, dar si cat de repede circula materiile fecale prin colon. Cere sfatul medicului, insa, daca timp de mai multe saptamani scaunul este subtire cat un creion. Poate fi semnul unei tulburari gastrointestinale.

11 sfaturi cum sa ai un scaun de nota 10

Daca nu ai scaun in fiecare zi acumulezi toxine

Mitul este atat de raspandit, incat unii oameni sunt chiar stresati daca nu au scaun zilnic si incep sa ia laxative. Colonul este destul de puternic pentru a lupta cu bacteriile, iar rolul lui este sa scape de toxine. Poate fi vorba de constipatie doar daca ai mai putin de 3 scaune intr-o saptamana. Cere sfatul medicului daca ai dureri, nu poti defeca sau daca apar modificari ale scaunului.

Scaunul este eliminat la 12 ore dupa ce ai mancat

Digestia este un proces lent. Scaunul contine ce ai mancat cu 1-3 zile inainte. Organismului ii trebuie pana la 3 zile sa digere complet unele dintre alimentele consumate. Sunt si situatii in care alimentele „circula” mai repede prin sistemul digestiv, iar atunci apare diareea.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 20/02/2024