Cura de slăbire este, în opinia multora, răspunsul perfect atunci când surplusul de kilograme devine o problemă din ce în ce mai deranjantă. Însă, lucrurile sunt parţial adevărate: cura de slăbire ne ajută să devenim zvelţi, întrucât ne face să mâncăm mai puţin, însă dacă nu este însoţită şi de mişcare rezultatele nu vor fi deloc pe măsură aşteptărilor. Prin urmare soluţia perfectă pentru supraponerabilitate şi obezitate este: mănânci mai puţin şi faci mai multă mişcare şi, culmea, este ştiută de aproape toată lumea? Astfel că, în cazul în care ne dorim să fim mai subţiri şi ştim care sunt paşii pentru îndeplinirea obiectivului, de ce atât de mulţi dintre noi nu urmează planul până la capăt?
Angajamentul este esenţial atunci când începi să urmezi o cură de slăbire şi un program strict de exerciţii fizice, însă este doar începutul. Cheia unei cure de slăbire de succes este dată de diferenţa dintre ce ţi-ai dori să faci şi ce faci efectiv. Dacă dorinţa există atunci ai nevoie şi de un plan. Iată ce trebuie să faci pentru o cură de slăbire cu adevărat eficace:
Stabileşte-ţi obiective clare şi cura de slăbire te va ajuta să le atingi
Când îţi setezi scopuri vagi de genul “Vreau să pierd câteva kilograme”, de fapt îţi planifici eşecul. Motivaţia îşi intră în rol atunci când creierul detectează diferenţa dintre unde eşti acum şi unde vrei să ajungi. Când îţi stabileşti obiective clare “Vreau să slăbesc 10 kilograme”, diferenţa este clară, iar creierul tău începe să caute resurse (atenţie, memorie, efort, dorinţa de a reuşi) pentru rezolvarea problemei.
Un obiectiv clar arată astfel: “Îmi doresc să am 60 de kilograme. Acum am 70 kg, iar diferenţa este de 10 kg”.
Prin stabilirea unui scop specific, intenţiile îşi sunt clare şi ştii exact cum arată succesul. Iar acest lucru înseamnă motivare mai puternică şi, prin urmare, şanse mai mari de reuşită.
Creează-ţi un plan alimentar astfel încât cura de slăbire să aibă rezultatele dorite
În fiecare zi de confrunţi cu diferite tentaţii – meniul cu desert, mâncarea prin catering pe care o comanzi la birou – şi poţi ceda şi să mănânci alimente care să-ţi saboteze obiectivul. Cea mai bună modalitate pentru a fi sigur că faci alegerile potrivite este crearea unui plan “dacă – atunci”:
“Dacă apare meniul cu desert atunci comand o cafea”.
“Dacă iau masa în oraş atunci o să aleg o salată”.
Studiile au arătat că în cazul în care ai un plan de siguranţă atunci şansele de a-ţi atinge obiectivele cresc de 2- 3 ori.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?