Ţii cură de slăbire? Iată ce deserturi ai voie

13 ianuarie 2018, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - cura de slabire desert

Cura de slăbire sau mai degrabă înfometarea este pentru mulţi oameni, din păcate, răspunsul corect pentru a scăpa de kilogramele în plus. Nu este însă şi părerea specialiştilor care îi sfătuiesc pe doritori să aleagă o cură de slăbire care să îi ajute să piardă treptat din surplusul de greutate, adică 400-800 de grame pe săptămână. Chiar dacă tuturor oamenilor le place să piardă multe kilograme într-un timp scurt, cura de slăbire adecvată îi ajută pe termen lung prin crearea unor noi obiceiuri alimentare care să-i ajute nu doar să piardă surplusul de kilograme însă să se şi menţină la greutatea ideală.

 

 

Cura de slăbire care îţi permite să scazi numărul de calorii este cea mai indicată

Întrebarea de un milion de puncte este cum să alegi cea mai bună cură de slăbire care să te ajute să pierzi kilograme în mod sănătos. Bineînţeles, principalul răspuns este cura de slăbire care te face să micşorezi numărul de calorii consumate zilnic alături de un program strict de exerciţii fizice. Însă atunci când este vorba de consumul potrivit de calorii pentru mulţi oameni este dificil să facă cele mai bune decizii. Oamenii aleg adesea alimentele dense, bogate în calorii, însă sărace în nutrienţi sau aleg porţii mult prea mari. Iar una dintre cele mai grele decizii când este vorba despre orice cură de slăbire este legate de alegerea desertului.

 

 

 

În cura de slăbire include desertul care are indice glicemic scăzut

Dacă nu poţi renunţa la desert, o alegere înţeleaptă este desrtul care are un indice glicemic scăzut. Pentru că, de obicei, nutriţioniştii permit, o dată pe săptămână, consumul unui desert. Şi cum oamenii aleg de obicei produsele grase, cercetătorii au examinat efectele desertului asupra pierderii sănătoase în greutate. Pentru acest studiu au fost alese adolescente supraponderale, cărora li s-a dat să urmeze o cură de slăbire timp de 3 luni. În această perioadă, jumătate dintre fete au avut voie, o dată pe săptămână, să mănânce un desert la alegere. Celălalt grup a consumat desert cu un indice glicemic scăzut, de patru ori pe săptămână. După care s-au analizat diferenţele de greutate, indicele de masă corporala, glicemia şi altele. Astfel s-a descoperit că toate adolescentele au prezentat un indice de masă corpolală îmbunătăţit. Însă, la grupul adolescentelor care au consumat desertul cu indicele glicemic scăzut s-a înregistrat o scăderea mai mare în greutate comparativ cu celălalt grup. În plus, s-a constatat şi nivelul glicemiei scăzut precum şi o îmbunătăţire a apetitului la adolescentele care au mâncat desertul cu indicele glicemic scăzut.

 

 

 

 

Acest studiu, fascinant pentru cei interesaţi, a demostrat că desertul nu trebuie exclus dintr-o cură de slăbire atât timp cât sunt alese produsele cu un indice glicemic scăzut.

De obicei, oamenii se abţin din greu în perioada în care urmează o cură de slăbire de la dulciuri, însă atunci când li se permite aleg produsele cu un conţinut ridicat de zahăr. O opţiune mai bună sunt deserturile consumate cu moderaţie şi cu un indice glicemic scăzut. În acest mod, vă satisfaceţi dorinţa de dulciuri fară a ruina planul de a slăbi sănătos.

Cuvinte cheie: , , , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. elena.nalbaru spune:

    Mi-e din pacate imi plac dulciurile, dar nu sa le fac eu :)))

  2. 27ralu spune:

    Cred ca toata lumea e innebunita dupa dulciuri,iar uneori corpul cere.eu nu exagerez cu dulciurile,dar cand mi-e pofta,nu ma prea pot abtine.

  3. Mihaela04 spune:

    dupa nastere am nevoie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu