Cancerul la san este o boala frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani. Riscul de cancer mamar la femeile intre 30 si 40 de ani este de aproximativ 1 la 250, in timp ce pentru femeile intre 40 si 50 de ani este de 1 la 70.
Iata cateva mituri despre cancerul la san, clarificate de specialistii site-ului Naturalnews.com.
1. Cancerul la san nu poate fi prevenit
Adevarul: Pana la 98% din cazurile de cancer la san pot fi prevenite prin dieta, suplimente alimentare, expunere la soare, exercitii fizice, evitarea expunerii la produse toxice.
2. Chimioterapia este cea mai sigura cale de a trata cancerul
Adevarul: Chimioterapia are efecte adverse serioase: voma, caderea parului, afectarea muschilor, creierului, inimii, rinichilor si ficatului. Multe dintre aceste efecte adverse raman permanente.
Chimioterapia reduce dimensiunile tumorii, insa cu un pret uneori mult prea mare in ceea ce priveste sanatatea corpului pacientului.
Citeste si: Cele mai mari mituri despre cancer
3. Mamografiile sunt cea mai buna cale pentru detectarea canerului la san
Adevarul: Doar una din 10 femei beneficiaza de pe urma acestei analize, restul fiind traumatizate.
Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat in Danemarca, potrivit caruia mamografiile mai mult fac rau, decat ajuta. Cercetatorii au examinat efectele negative si beneficiile unor programe de screening la peste 500.000 de femei din Statele Unite, Canada, Scotia si Suedia. Autorii studiului spun ca pentru fiecare 2000 de femei care au facut mamografii timp de 10 ani, doar una beneficiaza de prelungirea sperantei de viata, in timp ce 10 indura un tratament dur cu potential traumantizant.
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua