13 beneficii ale mersului pe jos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

13 beneficii ale mersului pe jos

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 13 beneficii ale mersului pe jos
beneficii ale mersului pe jos - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-fresp

Nu trebuie sa te antrenezi pentru maraton, sa petreci ore in sala de forta sau sa iti transformi camera de oaspeti intr-o sala de antrenament pentru a fi in forma, sanatos si fericit. Este de ajuns sa mergi pe jos pentru a inregistra imbunatatiri majore ale sanatatii fizice si mentale.

Mersul pe jos inverseaza efectele statului pe scaun

Daca treci de la statul pe scaunul de la birou la statul pe canapeaua din sufragerie o plimbare scurta poate face minuni pentru sanatate. Un studiu al Universitatii Indiana a descoperit ca activitatea musculara si circulatia rapida chiar si in urma a trei-cinci minure de mers pe jos poate inversa afectiunile cauzate de statul pe scaun timp de trei ore neintrerupt. Lectia? Daca la serviciu stai toata ziua pe scaun atunci fa pauze dese (cel putin una pe ora) pentru o plimbare scurta in jurul cladirii in care ai biroul.

Mersul pe jos imbunatateste creativitatea

Astepti sa-ti vina inspiratia? Fa o scurta plimbare – cercetatorii de la Stanford au descoperit ca mersul pe jos creste nivelul creativitatii atat in timp ce pasesti cat si o perioada scurta dupa asta. Te bucuri de aceste beneficii indiferent ca te plimbi afara sau in interiorul casei.

Citeste si: Beneficiile mersului pe jos. Cum ajuta la glicemie si la artrita

Mersul pe jos scade stresul

Un studiu realizat de catre Universitatea din of Michigan sustine ca mersul pe jos reduce stresul in special in cazul persoanelor care s-au confruntat cu un eveniment emotional. Iar cercetatorii de la Universitatea Heriot-Watt au aflat ca in timpul plimbarilor in spatiile verzi creierul intra in stare meditativa – adica ai inca un motiv sa te plimbi prin parc.

Mersul pe jos scade tensiunea arteriala

O plimbare de numai 30 de minute reduce tensiunea arteriala, iar daca ti se pare greu sa mergi pe jos pentru o perioada atat de lunga, atunci imparte-o in 3 reprize de cate 10 minute fiecare.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 26/10/2021