12 sfaturi despre sanatate pe care ar trebui sa le urmezi in 2019. La punctul 9 nu te-ai fi gandit niciodata! - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

12 sfaturi despre sanatate pe care ar trebui sa le urmezi in 2019. La punctul 9 nu te-ai fi gandit niciodata!

sfaturi despre sanatate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - runners-635906

Sfaturi despre sanatate #5: Nu te certa cu mama

Un studiu al Scolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele in relatii mai reci cu mamele lor sunt mai predispuse riscului de a contracta o boala grava, in perioada vietii adulte.

 

 

Sfaturi despre sanatate #6: Credinta ajuta

Mersul regulat la biserica sporeste speranta de viata este concluzia Jurnalului international de psihiatrie si medicina. Deosebit de eficienta pentru destresarea organismului si deculpabilizarea sufletului, frecventarea lacasurilor de cult protejeaza de asemenea digestia si respiratia.

 

 

Sfaturi despre sanatate #7: Pune-ti sentimentele pe hartie

Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: „Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres”. Dovada? Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.

 

 

Sfaturi despre sanatate #8. Mergi la cinema

Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ajuta la cresterea sperantei de viata. Acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar! In plus, activitatile sociale si relationale imbunatatesc speranta de viata. Persoanele active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac regulat exercitii fizice si stiu sa vorbeasca despre problemele lor.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 15/12/2018