Shop
Ultimele 100 de articole

10 teste pe care orice femeie trebuie sa le faca neaparat. Afla si cat de des

27 iunie 2020, , Vizualizări:
teste pe care orice femeie trebuie sa le faca

Cu totii stim ca trebuie sa ne facem diferite analize medicale pentru a urmari starea de sanatate. Insa nu intotdeauna stim ce analize specifice varstei trebuie facute si mai ales cu ce regularitate. Iata recomandarile oferite de dr. Tanya Benenson, consultantul medical al NBC Universal.

1. Mamografie

Dupa varsta de 40 de ani, fiecare femeie trebuie sa-si faca anual cate o mamografie. Analiza trebuie facuta mai devreme de 40 de ani si mai des daca in familie au existat cazuri de cancer la san.

2. Nivelul colesterolului

Dupa varsta de 45 de ani, nivelul colesterolului trebuie verificat anual. Daca familie exista precedente legate de nivelul crescut de colesterol, analiza trebuie inceputa de la 20 de ani. De asemenea, mult mai devreme trebuie sa incepi sa-ti faci aceasta analiza daca fumezi, ai diabet sau membrii familiei sufera de boli cardiovasculare.

3. Nivelul tensiunii arteriale

Tensiunea arteriala trebuie masurata cel putin odata la doi ani, incepand de la 18 ani. Totusi, unii medici recomanda ca verificarea tensiunii arteriale sa se faca mult mai devreme, avand in vedere incidenta obezitatii la copii si faptul ca foarte multi adolescenti sunt descoperiti cu tensiune arteriala ridicata.

4. Densitate osoasa

Toate femeile peste 65 de ani ar trebui sa-si faca acest test, insa si femeile aflate la menopauza cu risc crescut (fumatoare sau persoane slabe) ar trebui sa-si faca acesta analiza mai devreme de 65 de ani.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.