10 obiceiuri care iti strica rinichii. Multa lume ignora punctele 3 si 7 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 obiceiuri care iti strica rinichii. Multa lume ignora punctele 3 si 7

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 10 obiceiuri care iti strica rinichii. Multa lume ignora punctele 3 si 7
rinichi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Credit foto: Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Rinichii joaca un rol extrem de important in starea generala de sanatate. Filtreaza sangele, produc hormoni, absorb mineralele, produc urina, elimina toxinele si neutralizeaza acizii. Si cum sunt organe atat de importante merita putina dragoste.

Deteriorarea rinichilor poate trece neobservata timp de ani intregi, intrucat ei isi pot duce la bun sfarsit sarcinile chiar daca functioneaza la numai 20% din capacitatea lor. Tocmai de aceea, bolile de rinichi sunt supranumite si „moartea tacuta”. Acesta este un motiv suficient de puternic pentru a avea grija de rinichi inainte de a fi prea tarziu.

Iata 10 obiceiuri care iti strica rinichii.

Sa nu bei suficienta apa

Una dintre cele mai importante functii ale rinichilor este sa filtreze sangele si sa elimine toxinele si elementele de care organismul nu mai are nevoie. Atunci cand nu bei suficienta apa in timpul zilei toxinele si elementele de care organismul nu mai are nevoie incep sa se acumuleze afectand corpul.

Ceaiuri pentru rinichi. Lista plantelor care mentin sanatatea acestor organe

Prea multa sare in dieta

Organismul are nevoie de sare pentru a functiona corespunzator. Insa o multime de oameni consuma prea mult sodiu ceea ce duce la cresterea tensiunii arteriale si pune o multime de stres pe rinichi. Ca regula de baza, ar trebui sa ai in dieta mai mult de 5 grame de sare pe zi.

Intarzii frecvent sa mergi la toaleta (cand simti nevoia)

Destul de multe persoane ignora chemarea naturii intrucat sunt prea ocupati ori nu doresc sa foloseasca toaletele publice. Insa retinerea regulata a urinei produce o presiune care poate duce la insuficienta renala, pietre la rinichi si incontinenta. Asa ca asculta-ti corpul cand te indeamna sa mergi la toaleta.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 13/12/2023