Ceaiuri pentru rinichi. Lista plantelor care mentin sanatatea acestor organe - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ceaiuri pentru rinichi. Lista plantelor care mentin sanatatea acestor organe

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ceaiuri pentru rinichi. Lista plantelor care mentin sanatatea acestor organe
Ceaiuri pentru rinichi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - tea-cup-2107599_1920

Rinichii sunt organe vitale, care asigura filtrarea toxinelor, echilibrarea nivelului de electroliti din organism si productia unor hormoni responsabili de sanatatea oaselor si imbunatatirea circulatiei. Mentinerea sanatatii acestor organe este, asadar, esentiala si o poti face prin consumarea regulata a unor ceaiuri pentru rinichi, prin evitarea fumatului, consumului de alcool sau sedentarismului, prin limitarea consumului de sare, prin mentinerea colesterolului si a glicemiei in limite normale, prin adoptarea unei alimentatii bogate in fibre. 

In cele ce urmeaza, iti vom vorbi despre cele mai eficiente ceaiuri pentru rinichi, care favorizeaza buna functionare a acestor organe, ii protejeaza in mod natural, previn unele afectiuni, calmeaza simptomele infectiilor urinare si, adesea, grabesc vindecarea.

Cele mai bune ceaiuri pentru rinichi

Cele mai apreciate ceaiuri pentru rinichi sunt cele de cozi de cirese, matase de porumb, merisor, coada-soricelului, soc, papadie, urzica. Acestea se prepara sub forma de infuzie, din 2-3 lingurite de planta adaugate in 500 ml de apa clocotita. Se acopera recipientul timp de 3-4 minute. Ceaiul se consuma pe tot parcursul zilei.

Citeste si: Ceaiuri pentru glanda tiroida. Care sunt plantele care imbunatatesc functionarea acestei glande

Ceaiul din cozi de cirese 

Este indicat in tratamentul sau prevenirea cistitelor, uretritelor si nefritei.

Este antiinflamator, amelioreaza colicile renale, previne formarea pietrelor la rinichi, calmeaza durerea si disconfortul la urinare. Este bogat in saruri de potasiu, flavonoizi si taninuri, substante cu efecte diuretice, antiinflamatoare si antioxidante. De asemenea, ceaiul din cozi de cirese restabileste echilibrul de la nivelul mucoasei care captuseste vezica urinara.

Ceaiul din matase de porumb 

Este un remediu eficient in cazul pietrelor la rinichi. Contine vitaminele B6, C, E, K, saruri de calciu si potasiu, are un efect antiseptic si antiinflamator.

Ceaiul de merisor trateaza cu succes infectiile urinare

Insa nu este recomandat femeilor insarcinate.

Ceaiul de coada-soricelului

Are efecte antiseptice si antiinflamatoare. Consumat pe parcursul a 2-3 luni, previne recurenta cistitei.

Ceaiul de soc

Are efecte diuretice usoare si este recomandat indeosebi pentru prevenirea afectiunilor renale. Consumat de 2-3 ori pe saptamana, asigura buna functionare a rinichilor si elimina eventualele bacterii care inca nu au ajuns sa provoace simptomele unei infectii urinare. Este recomandat sa fie consumat mai ales de catre persoanele care se confrunta cu litiaza renala si nisip sau de cele cu predispozitie la cistite.

Ceaiul de papadie

Are proprietati diuretice, antibacteriene si favorizeaza detoxifierea organismului. Aceasta planta este bogata in vitaminele K si A, in calciu si in antioxidanti cu excelente proprietati curative. Ceaiul de papadie protejeaza atat rinichii, cat si ficatul. Este recomandat in special in infectiile tractului urinar, dar si in prevenirea formarii calculilor renali sau a bolilor renale cronice.

Ceaiul de urzica

Are proprietati antiinflamatorii si detoxifiante. Studiile au demonstrat faptul ca reduce semnificativ riscul dezvoltarii infectiilor la nivelul tractului urinar şi a cancerului renal. Totodata, favorizeaza eliminarea excesului de calciu si acid uric din organism, substante care duc la formarea pietrelor la rinichi. Acest ceai este recomandat si in curele de slabire intrucat ajuta la eliminarea toxinelor din colon si imbunatateste digestia.

Te mai poate interesa: Ceai de ceapa cu nuci. Cele mai bune ceaiuri pentru tuse!

Principalele contraindicatii ale administrarii de ceaiuri pentru rinichi

Ideal este sa ceri sfatul medicului atunci cand intentionezi sa incepi o cura cu ceai. In general, administrarea lor nu are efecte adverse decat in anumite situatii. Daca iei tratament pentru hipertensiune, este foarte probabil ca ceaiurile pentru rinichi sa interactioneze cu acesta.

De asemenea, evita consumul acestor ceaiuri daca te confrunti cu diaree severa sau cu varsaturi, simptome care provoaca deshidratarea. In acest caz, ceaiurile pentru rinichi, care sunt diuretice, nu ar face decat sa agraveze problema deja existenta.

Imagine de Terri Cnudde de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 10/12/2020