Shop
Ultimele 100 de articole

Dovezi stiintifice: Cum te afecteaza gandirea negativa

29 septembrie 2017, , Vizualizări:
gandire pozitiva - gandire negativa

Oamenii de stiinta au demonstrat ca mintea poate vindeca corpul. Se numeste „efectul placebo” – bolnavilor li s-au dat pilule cu zahar sau li s-a spus ca au fost supusi unor interventii chirurgicale, iar organismelor au cunoscut imbunatatiri semnificative intre 18 si 80% din timp. Si, in vreme ce multe persoane cunosc efectul placebo, prea putini stiu despre fratele sau geaman rau, „efectul nocebo”. Astfel s-a descoperit ca credintele negative despre propria sanatate pot face rau organismului.

 

 

Credintele care pot afecta negativ corpul

Cercetatorii din San Diego au examinat datele deceselor a 30.000 de americani de origine chineza si le-au comparat cu datele a 40.000 de albi morti. S-a observat ca primii au murit mai repede decat era normal (cu pana la cinci ani) daca erau nascuti in ani considerati fatidici potrivit astologiei chineze sau a medicinei traditionale chinezesti.

Cu cat o persoana era mai atasata de superstitiile chinezesti, au observat oamenii de stiinta, cu atat mai repede mureau. Cand au examinat cifrele au ajuns la concluzia ca reducerea sperantei de viata nu putea fi explicata de factorii geneticii, stilul de viata sau comportamentul pacientilor, de abilitatile medicilor sau de alti factori variabili.

 

De ce mureau americani de origine chineza mai repede

Cercetatorii au concluzionat ca nu genele au fost responsabile pentru decesul acestor oameni, ci credintele lor chinezesti. Se asteptau sa moara mai repede pentru ca stelele au decis asta. Iar asteptarile lor negative s-au manisfestat intr-o viata mai scurta.

Nu doar chinezii de origine chineza ale caror temeri legate de sanatate pot avea rezultate catrastrofale in propria viata. Un studiu a aratat ca 79% dintre studetii la medicina au raportat dezvoltarea unor simptome ale unor boli pe care le studiau. Din cauza paranoiei ajung sa creada ca sunt bolnavi, iar organismele lor chiar se imbolnavesc.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.